Τρέχων Άρθρο
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – Παρουσίαση της θεατρικής παράστασης “Women of passion, Women of Greece”

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – Παρουσίαση της θεατρικής παράστασης “Women of passion, Women of Greece”

Mετά από σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στην Αθήνα και περιοδεία στις πόλεις Σύδνευ, Αδελαΐδα και Ντάργουιν της Αυστραλίας, η αγγλόφωνη θεατρική παραγωγή Women of Passion, Women of Greece της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου Το Τρένο στο Ρουφ παρουσιάστηκε και στις Βρυξέλλες σε μία και μοναδική παράσταση στη θεατρική αίθουσα De Lijsterbes του Κράινεμ, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017.

Το γνωστό έργο της Ευγενίας Αρσένη, σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη, που είναι και η δημιουργός του θεατρικού σχήματος Το Τρένο στο Ρουφ, με την εξαιρετική ερμηνεία της Εβελίνας Αραπίδη, παρουσιάστηκε σε ευρύ κοινό, κυρίως μη ελληνόφωνο, που είχε την ευκαιρία να έρθει, ίσως και για πρώτη φορά, σε επαφή με τη νεοελληνική θεατρική δημιουργία.

Στο έργο, τρεις μυθικές γυναικείες μορφές, η Μήδεια, η Μαρία Κάλλας και η Μελίνα Μερκούρη, οδηγούν σε ένα ταξίδι ζωής με αφετηρία την Αρχαία Ελλάδα και τερματικό σταθμό την Ελλάδα του σήμερα. Η τραγική ηρωίδα του αρχαίου δράματος συναντά τις δύο μεγάλες ιέρειες της νεότερης Ελλάδας. Ένα κοινό χαρακτηριστικό ενώνει τις διαφορετικές διαδρομές τους, το πάθος. Πάθος για ζωή, πάθος για έρωτα, πάθος για δημιουργία, πάθος για ελευθερία. Η ιστορία, ο πολιτισμός, η δύναμη της ανθρώπινης ψυχής, οι αγώνες για δημοκρατία ζωντανεύουν από μια ηθοποιό και έναν μουσικό και μας συντροφεύουν σ’ αυτό το γοητευτικό ταξίδι δημιουργικής μνήμης, χιούμορ και συγκίνησης, όπου η Ελλάδα την ίδια στιγμή είναι αφετηρία και τελικός προορισμός, με ενδιάμεσους σταθμούς τα αισθήματα των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε με την οργανωτική φιλοξενία του συλλόγου «Ελληνικός Κύκλος» και την προβολή του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Βρυξελλών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Ευγενία Αρσένη συγγραφή-δραματουργία / Τατιάνα Λύγαρη σκηνοθεσία-σκηνικά / Ντόρα Λελούδα κοστούμια / Φώτης Μυλωνάς μουσική σύνθεση / Σπύρος Ρασιδάκης video design / Σάκης Μπιρμπίλης φωτισμοί / Δανάη Κουρέτα ειδικές κατασκευές.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr