Τρέχων Άρθρο
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – Επιλέγουμε Ελλάδα: Γέφυρες γνώσεις και συνεργασίας για την ανάπτυξη

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – Επιλέγουμε Ελλάδα: Γέφυρες γνώσεις και συνεργασίας για την ανάπτυξη

Την Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βέλγιο, ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Λόης Λαμπριανίδης και η Διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης κα Έυη Σαχίνη παρουσίασαν τη νέα πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης «Γέφυρες γνώσης και συνεργασίας για την ανάπτυξη».

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι, με ρεαλιστική και ευρηματική ματιά, να φέρει κοντά το αδιαμφισβήτητα υψηλής ποιότητας ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας και να δημιουργήσει δεσμούς συνεργασίας ανάμεσα σε όσους το συναποτελούν. Μέσω της δικτύωσης των Ελλήνων ενισχύεται η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, διασφαλίζοντας ότι οι Έλληνες που συμμετέχουν γίνονται μέρος μιας κοινής προσπάθειας. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το επιστημονικό δυναμικό της χώρας στο εξωτερικό αποκτά άμεσα ενεργό ρόλο στο μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, αποτελώντας κόμβο παραγωγικών και καινοτόμων διεθνών κέντρων.

Λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας που βρίσκεται εκτός Ελλάδος, δεν πρόκειται, τουλάχιστον στην πλειοψηφία του, να επιστρέψει σύντομα πίσω, οι «Γέφυρες» μεταθέτουν την ουσία της συζήτησης, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, από την «επιστροφή» στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των γνώσεων και των εμπειριών των Ελλήνων του εξωτερικού και στη διασύνδεση τους με τη χώρα. Οι Έλληνες που ζουν κι εργάζονται εκτός της χώρας έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε μια εθνική προσπάθεια που είναι προσανατολισμένη τόσο στο δικό τους όφελος όσο και στων Ελλήνων που ζουν στη χώρα. Εστιάζοντας σε μια τέτοια θετική προοπτική και με τη διαρκή βελτίωση των δικτύων επικοινωνίας και συνεργασίας, επωφελούνται οι συμμετέχοντες στο δίκτυο αλλά και, σε δεύτερο και ουσιαστικό επίπεδο, η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

Στην εκδήλωση, την επικοινωνιακή προβολή της οποίας ανέλαβε το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Βρυξελλών, έλαβαν το λόγο συνεισφέροντας στη συζήτηση πολλοί Έλληνες που εργάζονται στα ευρωπαϊκά όργανα, εκπρόσωποι επιμελητηρίων και εμπορικών ενώσεων, αλλά και νέοι έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Βέλγιο.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr