Τρέχων Άρθρο
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – Ελληνική χριστουγεννιάτικη νύχτα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – Ελληνική χριστουγεννιάτικη νύχτα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 6 Δεκεμβρίου 2017, η χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσε το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Βρυξελλών στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, με την υποστήριξη του Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη και των Ευρωβουλευτών Κωνσταντίνας Κούνεβα και Στέλιου Κούλογλου.

Στη γιορτή συμμετείχαν πολιτιστικοί φορείς από την Ελλάδα καθώς και φορείς ομογενών του Βελγίου. Συγκεκριμένα στην εκδήλωση έλαβαν μέρος με τραγούδια και χορούς το Ελληνικό Τμήμα του Ευρωπαϊκού Σχολείου Βρυξελλών, η Ελληνική Χορωδία Βρυξελλών, το Ελληνικό Παραδοσιακό Χορευτικό Συγκρότημα TRADIDANSE της Μαρίας Δούβαλη, ο Σύλλογος Κρητών Βελγίου, το Λύκειο Ελληνίδων Βρυξελλών και μουσικά συγκροτήματα της Αστυπάλαιας και της Κρήτης.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν ελληνικά εδέσματα, όπως παστέλια, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, ρακί, σούμα και άλλα, που ήρθαν ειδικά από την Ελλάδα.

Στη γιορτή, που τίμησε με την παρουσία της η Πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο κα Ελευθερία Γαλαθιανάκη, χαιρετισμούς απηύθυναν ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου Βρυξελλών Παναγιώτης Αγραφιώτης, οι τρεις ευρωβουλευτές και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού της Αστυπάλαιας Μαρία Καμπούρη.

Ειδικότερα, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε για την εκδήλωση πως ήταν μια «βραδιά αφιερωμένη στην ελληνική γιορτινή παράδοση αυτών των ημερών, όπως τη ζούμε και τη χαιρόμαστε στη χώρα μας την Ελλάδα». Ευχήθηκε ακόμη «για έναν κόσμο όπου ο κάθε άνθρωπος θα μπορεί να έχει σπίτι, οικογένεια και μια χώρα για να ζει με ασφάλεια και ειρήνη».

Στο καλωσόρισμά της η Κ. Κούνεβα συνεχάρη τους διοργανωτές και ευχήθηκε ο νέος χρόνος να έλθει με καλύτερες πολιτικές για τη ζωή των ανθρώπων. «Τα παιδιά μας να μεγαλώσουν με αγάπη και να σταματήσουν οι πόλεμοι στον κόσμο», ευχήθηκε η Κ. Κούνεβα.

Ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου, από τον οποίο ξεκίνησε και η πρωτοβουλία της γιορτής, τόνισε ότι «η σημερινή βραδιά είναι γεμάτη Ελλάδα. Η χώρα μας ήταν συχνά αντικείμενο άδικων επιθέσεων και πρέπει εμείς αλλά και όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε αυτή την εικόνα».

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων και οι ευρωβουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης (Νέα Δημοκρατία), Νίκος Ανδρουλάκης (Ελιά), Γιώργος Γραμματικάκης (Ποτάμι), Κώστας Χρυσόγονος (Ανεξάρτητος), Τάκης Χατζηγεωργίου (Κύπρος, ΑΚΕΛ) και Χέλμουτ Σολτς (Γερμανία, Die Linke).

Παράλληλα εκτέθηκαν έργα ζωγραφικής με θέμα την Ελλάδα από τη ζωγράφο και λογοτέχνη Ταμάρ Λεβί.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr