Τρέχων Άρθρο
ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – Ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Κυπριακού και Ελληνικού Κινηματογράφου

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – Ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Κυπριακού και Ελληνικού Κινηματογράφου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, από τις 2 έως τις 4 Φεβρουαρίου 2018, το 1ο Φεστιβάλ Κυπριακού και Ελληνικού Κινηματογράφου.

Πρόκειται για μία νέα προσπάθεια, η οποία έχει ως στόχο την παρουσίαση του σύγχρονου ελληνικού και κυπριακού κινηματογράφου στο ισπανικό κοινό, τη γνωριμία των Ισπανών με νέους δημιουργούς και τη μύησή τους στην πραγματικότητα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ισπανία στήριξε ενεργά την υλοποίηση του Φεστιβάλ, αναλαμβάνοντας την προβολή του στα καταλανικά ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την επικοινωνία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, την αναζήτηση χορηγών και την κάλυψη μέρους των εξόδων.

Πλήθος θεατών, Ισπανών και Ελλήνων, παραβρέθηκε στα εγκαίνια, κατά τη διάρκεια των οποίων απηύθυναν χαιρετισμούς η Πρέσβυς της Κύπρου στην Ισπανία κα Κούλα Σοφιανού, η Αναπληρώτρια Επικεφαλής Αρχής της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ισπανία Γενική Πρόξενος Α’ κα Μαρία Ζιούβα και, εκ μέρους του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Μαδρίτης, η κα Μαρία Σιαδήμα, Γραμματέας Επικοινωνίας Α’.

Το Φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και της Πρεσβείας της Κύπρου στην Ισπανία, περιλάμβανε πέντε ταινίες από την Κύπρο και την Ελλάδα. Οι ταινίες, που προβλήθηκαν για πρώτη φορά στην Ισπανία, ήταν οι ακόλουθες: Το αγόρι στη γέφυρα (Κύπρος, 2016), Αόρατος (Ελλάδα, 2015), Μέλος οικογένειας (Κύπρος, 2015), Ρόζμαρι (Κύπρος, 2017) και Conveyor belt (Κύπρος, 2015).

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr