Τρέχων Άρθρο
Το θέατρο της Κωνσταντινούπολης στο Παρίσι

Το θέατρο της Κωνσταντινούπολης στο Παρίσι

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 3 Φεβρουαρίου 2018, στο Ελληνικό Σπίτι στο Παρίσι, εκδήλωση αφιερωμένη στο Κωνσταντινουπολίτικο Θέατρο και με κεντρικό ομιλητή τον ηθοποιό, θεατρικό δημιουργό και βουλευτή κ. Πάνο Σκουρολιάκο. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Καλλιτεχνική Ομάδα Ήριννα (Compagnie Erinna), στο πλαίσιο του προγράμματος Πλωτά Νησιά Ελληνισμού, που προτείνει η καλλιτεχνική ομάδα Ήριννα με σκοπό την προβολή στη Γαλλία, καλλιτεχνών, διανοουμένων και προσωπικοτήτων από την Ελλάδα.

Ο κ. Πάνος Σκουρολιάκος πραγματοποίησε εμπεριστατωμένη διάλεξη για την ιστορική εξέλιξη των θεατρικών κειμένων και δρώμενων καθώς και για την αλληλεπίδρασή τους με την κοινωνία από τον 17ο αιώνα έως σήμερα, στην Κωνσταντινούπολη, με ιδιαίτερες αναφορές στην αρχαία εποχή, στην εποχή του Βυζαντίου και στην περίοδο του Γαλλικού Διαφωτισμού. Στη συνέχεια, το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει τον κ. Σκουρολιάκο να ερμηνεύει αποσπάσματα από τα έργα «Ο Φιάκας» του Δ. Κ. Μισιτζή και «Ο Χαρτοπαίκτης» του Μιχαήλ Χουρμούζη, εισπράττοντας θερμό χειροκρότημα.

Η ηθοποιός και σκηνοθέτης κα Αναστασία Πολίτη απέδωσε στα γαλλικά τα θεατρικά αποσπάσματα και τη διάλεξη του κ. Σκουρολιάκου δίνοντας έτσι την ευκαιρία να απολαύσουν την εκδήλωση και οι γαλλόφωνοι προσκεκλημένοι.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία κ. Ιωάννης Μιλτιάδης Νικολαΐδης, η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας κα Κωνσταντίνα Πανέτη και ο Διευθύνων του Προξενικού Γραφείου της Πρεσβείας κ. Δημήτρης Ψιάχας. Συμμετείχε επίσης, η αγγλίδα ευρωβουλευτής του Εργατικού Κόμματος κα Julie Ward καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι από τη Γαλλία και το Βέλγιο.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr