Τρέχων Άρθρο
Συμμετοχή της Ελλάδας στη «Γιορτή της Ευρώπης 2016»

Συμμετοχή της Ελλάδας στη «Γιορτή της Ευρώπης 2016»

Στην κεντρική πλατεία του Λουξεμβούργου Place d’Armes, με τη συμμετοχή των κρατών-μελών της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, των ευρωπαϊκών θεσμών και υπηρεσιών καθώς επίσης και Μη Κυβερνητικών Οργανισμών που δραστηριοποιούνται σε τομείς ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, πραγματοποιήθηκαν φέτος οι εορτασμοί της «Γιορτής της Ευρώπης / Fête de l’ Europe», το Σάββατο 21 Μαΐου.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Εξωτερικού της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση ΕΟΤ Κάτω Χωρών, Βελγίου & Λουξεμβούργου, εφοδίασε το ελληνικό περίπτερο (stand) με ενημερωτικό υλικό και τουριστικά έντυπα (τύπου flyers) για την πληροφόρηση των επισκεπτών σχετικά με τους επιμέρους τουριστικούς προορισμούς, τα πλούσια πολιτιστικά αξιοθέατα της Ελλάδας και την ελληνική γαστρονομία.

Πέραν της συνολικής προβολής του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας και των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων στο κοινό, έμφαση δόθηκε επίσης στο θρησκευτικό τουρισμό, με αφορμή το «Αφιερωματικό Έτος 2016 Ελλάδας στη Ρωσία».

Επισημαίνεται στο σημείο αυτό ότι η απήχηση του ενημερωτικού υλικού στο πολυπληθές κοινό, διαφόρων εθνικοτήτων και ηλικιακών ομάδων που επισκέφθηκε το ελληνικό περίπτερο, ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Το ελληνικό περίπτερο τίμησε με την παρουσία του ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Λουξεμβούργο, Θ. Γεωργακέλος.

Κατά τη διάρκεια των εορτασμών πραγματοποιήθηκαν επίσης μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις στον ίδιο χώρο σε συνεργασία με τον πολιτιστικό όμιλο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, στις οποίες συμμετείχε και η ελληνική χορευτική ομάδα (‘Club de danse et culture helléniques’) με πρόγραμμα ελληνικών παραδοσιακών χορών από αντιπροσωπευτικές περιοχές της Ελλάδας. Στις εγκαταστάσεις της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Maison de l’Europe), οι οποίες παρέμειναν ανοικτές για το κοινό, πραγματοποιήθηκαν προβολή φίλμ, εγκαίνια έκθεσης με τίτλο «Εurographies» και το ετήσιο «Europa-Quizz», ενώ στον πεζόδρομο της Rue de Curé έλαβε χώρα, μεταξύ άλλων, το δημοφιλές στο κοινό ‘pic-nic européen’.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των διοργανωτών, η προσέλευση του κοινού στη «Fête de l’ Europe» ήταν φέτος σημαντικά αυξημένη, γεγονός που επιτείνει την πεποίθησή τους ότι η εκδήλωση συνολικά παραμένει ιδιαιτέρως δημοφιλής στους κατοίκους του Λουξεμβούργου και της ευρύτερης περιοχής της Grande Région (συνορεύοντα προς το Λουξεμβούργο κρατίδια Ρηνανίας-Παλατινάτου και Σάαρ στη Γερμανία, περιφέρεια Λωρραίνης και περιοχή του Μοζέλα στη Γαλλία, περιφέρεια Βαλλονίας καθώς και γερμανόφωνη και γαλλική κοινότητα στο Βέλγιο).

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr