Τρέχων Άρθρο
Στοκχόλμη: “Το πρόσωπο της μετανάστευσης. 15 γυναίκες με τις ρίζες τους στην Ελλάδα, αφηγούνται”.

Στοκχόλμη: “Το πρόσωπο της μετανάστευσης. 15 γυναίκες με τις ρίζες τους στην Ελλάδα, αφηγούνται”.

Με τον εναρκτήριο χαιρετισμό του Πρέσβυ της Ελλάδας στη Σουηδία κ. Δημητρίου Τουλούπα πραγματοποιήθηκαν στις 25.5.2016 τα εγκαίνια της έκθεσης «Το πρόσωπο της μετανάστευσης.15 γυναίκες με τις ρίζες τους στην Ελλάδα αφηγούνται».

Η έκθεση διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Λύκειο των Ελληνίδων Στοκχόλμης, την Πρεσβεία της Ελλάδας και το Nordiska Museet (Σκανδιναβικό Μουσείο) όπου θα παραμείνει ανοικτή στο κοινό μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2017.

Στην έκθεση παρουσιάζονται οι αφηγήσεις 15 γυναικών με τις ρίζες τους στην Ελλάδα τους και τα αντικείμενα που οι ίδιες επέλεξαν.

Αναφερόμενες στην ιδέα της πραγματοποίησης της έκθεσης στις ομιλίες τους, τόσο η διευθύντρια του μουσείου δρ Σάννε Χούμπυ Νίλσεν όσο και η Σύμβουλος Πολιτιστικών Θεμάτων της Πρεσβείας, δρ Μαργαρίτα Μέλμπεργκ, μίλησαν για την αξία της μνήμης των αντικειμένων και τις αφηγήσεις που αυτά μεταφέρουν από χώρα σε χώρα από εποχή σε εποχή:

“Τα αντικείμενα μεταφέρουν αφηγήσεις. Προκαλούν μνήμες, όπως μυρωδιές, γεύσεις, ήχους και φως. Είναι ένα βαθιά προσωπικό θέμα το ποια αντικείμενα θα αποτελέσουν σημαντικούς πολιτισμικούς φορείς όταν κανείς εγκαταλείπει τον τόπο του για έναν άλλον”.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr