Τρέχων Άρθρο
ΣΟΦΙΑ – Λογοτεχνική βραδιά αφιερωμένη στον Νίκο Καζαντζάκη

ΣΟΦΙΑ – Λογοτεχνική βραδιά αφιερωμένη στον Νίκο Καζαντζάκη

Με την υποστήριξη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Σόφιας και υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Βουλγαρία, πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2017 στο θέατρο Άλμα Άλτερ του Πανεπιστημίου της Σόφιας εκδήλωση του ελληνο-βουλγαρικού συνδέσμου «Αριστοτέλης-Γέφυρα Πολιτισμού», αφιερωμένη στον Νίκο Καζαντζάκη και στο μεταφραστή του στη βουλγαρική γλώσσα Γκιόργκι Κούφοβ.

Οι ηθοποιοί Άλεκ Αλέξιεφ και Γιάνα Τιτόβα διάβασαν αποσπάσματα από τα βιβλία του Νίκου Καζαντζάκη και παρουσίασαν τη ζωή του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα και του μεταφραστή των έργων του. Προβλήθηκαν επίσης στιγμιότυπα από ταινίες βασισμένες στα έργα του Καζαντζάκη.

Κατά την εκδήλωση βραβεύθηκε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Σόφιας, Ντραγκομίρα Βάλτσεβα, με το τιμητικό δίπλωμα «Γκεόργκι Κούφοβ», για τη μετάφρασή της (2017) της Ασκητικής του Καζαντζάκη.

Στην εκδήλωση, που προσέλκυσε και συγκέντρωσε το φιλελληνικό κοινό της Σόφιας και εκείνους που αγαπούν την ελληνική λογοτεχνία και τον ελληνικό πολιτισμό, απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Βουλγαρία, κ. Γρηγόριος Βασιλοκωνσταντάκης, και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μελέτης και Ανάλυσης Διεθνών Μέσων Ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κ. Νικόλαος Βλαχάκης.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr