Τρέχων Άρθρο
Σημεία συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ»

Σημεία συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ»

Σημεία συνέντευξης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και τον δημοσιογράφο, Γιώργο Αυτιά

Ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος

Σημασία έχει τι λέει κανείς και αν αυτά που λέει συνοδεύονται από ειλικρίνεια, γίνονται πράξεις, βοηθούν την κοινωνία και την πηγαίνουν μπροστά. Αυτό που συνειδητοποιούμε, που προκύπτει από τη στάση του κ. Τσίπρα -και τότε και τώρα- είναι ότι παραμένει αδιόρθωτος στα μεγάλα, παχιά λόγια, στα ψέματα, στην άγνοια της πραγματικότητας, στην αδυναμία να συντονιστεί με την αληθινή ζωή, στην οποιαδήποτε έκφανσή της, είτε αυτή αφορά στους νέους ανθρώπους, είτε αφορά στους παραγωγούς, είτε οποιονδήποτε. Είπε ο κ. Τσίπρας, χθες «θα σας βοηθήσουμε για τα λιπάσματα». Η Κυβέρνηση αυτή έχει δώσει ενίσχυση για τα λιπάσματα γύρω στα 70 εκατομμύρια. Μίλησε για αποζημιώσεις. Ο ΕΛΓΑ, τα τελευταία χρόνια, έχει δώσει πάνω από 850 εκατομμύρια σε αποζημιώσεις, πέραν του δικού του αποθεματικού, με ενισχύσεις από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Ξέρουν οι αγρότες ότι οι αποζημιώσεις δίνονται με πιο ταχύ ρυθμό από ό,τι παλαιότερα. Μίλησε ο κ. Τσίπρας για έργα υποδομών. Στη χώρα, αυτή τη στιγμή, στον πρωτογενή τομέα επιχειρείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα αρδευτικών υποδομών που έγινε ποτέ. Μίλησε για τους αγρότες και το μέλλον της ελληνικής γεωργίας και για πρώτη φορά υπάρχουν προγράμματα για νέους αγρότες που ο καθένας από αυτούς παίρνει 40.000 ευρώ, έναντι 20.000 και 25.000 που έπαιρνε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ξέρουν οι αγρότες ότι, παρά τις δυσκολίες, τις αυξημένες τιμές στις πρώτες ύλες, ήμασταν εκεί, στο ρεύμα, στο πετρέλαιο που ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης επιστράφηκε στο σύνολό του, και για την προηγούμενη χρονιά, ενώ θα επιστραφεί και για την επόμενη. Ο ένας λέει «θα», ο άλλος «επιστρέφει».

Οι πολίτες θα συγκρίνουν που ήταν και που βρίσκεται η χώρα

Προετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πάντοτε πάνω σε συνθήκες πραγματισμού, ειλικρίνειας, αλλά και ουσιαστικού σχεδιασμού -όπως κάναμε και το 2019- για να καταθέσουμε με σεβασμό στον πολίτη την πρότασή μας για την επόμενη μέρα. Ο πολίτης θα συγκρίνει αυτά που έγιναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Θα συγκρίνει την αφετηρία από την οποία ξεκινήσαμε και το πού βρίσκεται η χώρα σήμερα στα εισοδήματα, στις συντάξεις, στην απονομή των συντάξεων, στους φόρους και στις ασφαλιστικές εισφορές, στην εκπαίδευση, στην εξωστρέφεια της οικονομίας, στην εξυπηρέτηση του πολίτη από το Κράτος, στην ασφάλεια της χώρας και πού βρισκόταν το 2019. Κεντρικός πυλώνας του σχεδίου μας για την Ελλάδα της επόμενης μέρα είναι αυτό που ο Πρωθυπουργός έχει πει, να συγκλίνουμε με τον μέσο όρο βιοτικού επιπέδου στην Ε.Ε.. Αυτός είναι ο στόχος και αυτό είναι που δικαιούται η ελληνική κοινωνία.

Υπήρξε μεθοδικότητα για την τρίτη αύξηση, μέσα σε ενάμιση χρόνο, του κατώτατου μισθού, ώστε  να ανταποκρίνεται στις ανάγκες, στις δυσκολίες των καιρών. Τον κατώτατο μισθό τον πληρώνουν οι επιχειρήσεις. Έχει σημασία οι επιχειρήσεις να μπορούν να τον πληρώσουν και ο εργαζόμενος που θα τον πάρει να καταλάβει την ενίσχυση και ταυτόχρονα να μην υπάρξει στις επιχειρήσεις κύμα απολύσεων για να μπορούν να ανταποκριθούν. Αυτή είναι μια νοικοκυρεμένη και ουσιαστική πολιτική. Εμείς δεν λέμε νούμερα στον αέρα, δουλεύουμε σχεδιασμένα και μεθοδικά.

Σε 15 ημέρες, ίσως και λιγότερο, ξεκινάει το market pass, μια παροχή που αφορά το 85% της ελληνικής κοινωνίας. Μια πολιτική ενίσχυσης που προκύπτει από την έκτακτη φορολόγηση σε δύο επιχειρήσεις. Πόσο ταξικό και νεοφιλελεύθερο είναι αυτό; Άκουσα τον κ. Τσίπρα να λέει, συντελείται η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου. Τι είδους αναδιανομή πλούτου; Σε βάρος των αδύναμων είναι το market pass;

Για τη δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αρβανίτη

Αχαρακτήριστη δήλωση. Είναι ντροπή για τον πολιτικό μας πολιτισμό, η πολιτική αντιπαράθεση να διολισθαίνει σε αυτά τα όρια. Είναι η συνέπεια της τοξικής αντιπολίτευσης που έχει επιλέξει ο κ. Τσίπρας. Έχουν επιλέξει να κόψουν κάθε δεσμό με το ρεαλισμό, με τον πολιτισμένο διάλογο, με την αντιπαράθεση και τα επιχειρήματα. Υπάρχει ένας συναγωνισμός στελεχών μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ποιος θα πρωτοδιακριθεί μέσα σε αυτό το πλαίσιο τοξικότητας που έχουν φτιάξει. Ποιος θα πρωτοσυναγωνιστεί τον κ. Πολάκη, ποιος θα πρωτοεκτοξεύσει τις πιο βαριές κουβέντες και ύβρεις για την Κυβέρνηση, ποιος θα συναγωνιστεί τον κ. Σπίρτζη που είπε «με το καλό ή με το άγριο».

Στην Ελλάδα του 2023 τολμούν να ταυτίσουν με τους ναζί μια μεγάλη ιστορική Παράταξη, την Κεντροδεξιά, τη φιλελεύθερη Παράταξη που την εμπιστεύτηκε στις προηγούμενες εκλογές το 40% του ελληνικού λαού, την Παράταξη που, επί των ημερών της, η Δικαιοσύνη και η Πολιτεία κυνήγησε την Χρυσή Αυγή, την χαρακτήρισε εγκληματική οργάνωση, βρήκε αίθουσα να γίνει η δίκη, την Παράταξη που, επί των ημερών της, η Δικαιοσύνη έβαλε φυλακή τους νεοναζί. Εκείνοι που ψήφισαν ένα αμήχανο «παρών» στο να μην συμμετέχουν εγκληματικές οργανώσεις στις εκλογές. Δεν είναι το θέμα μόνο ότι οι δηλώσεις του κ. Αρβανίτη είναι αχαρακτήριστες, είναι το ότι δεν έχει βγει ένας άνθρωπος από το ΣΥΡΙΖΑ να τον αποδοκιμάσει, δεν λέω να έχουν την ευθιξία να τον διαγράψουν. Υπήρχε ποτέ περίπτωση στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας να χαρακτηρίσει ναζί, με αυτό τον τρόπο, προγραμματικές θέσεις ή αντιπάλους του από άλλο πολιτικό στρατόπεδο και η αντίδραση η δική μας να ήταν σιωπή; Η σιωπή είναι αποδοχή, συνενοχή. Είναι γεμάτος ο ΣΥΡΙΖΑ από Αρβανίτηδες, από Σπίρτζηδες, από Πολάκηδες γιατί είναι επιλογή του κ. Τσίπρα αυτή. Έξω από διάλογο για αρχές, για αξίες, για επιχειρήματα, για έργα. Τοξικός λόγος, περιχαράκωσης μιας ομάδας που θα του εξασφαλίσει την παρουσία του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς αναδεικνύουμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδος το αποτύπωμα της δουλειάς μας τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Αυτό έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πάτρα, στην Κοζάνη, στην Κομοτηνή, στην Αλεξανδρούπολη, στο Ηράκλειο, αυτό θα κάνει στη Λάρισα την ερχόμενη εβδομάδα, αυτό θα κάνει στη Λαμία. Αναδεικνύουμε το έργο μας και οι πολίτες γνωρίζουν τι έχουν να περιμένουν από εμάς, από τη νέα αυτοδύναμη Κυβέρνηση.

Για τους δανειολήπτες

Η απόφαση του Αρείου Πάγου ήρθε να επιβεβαιώσει το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2015, ο οποίος επί της ουσίας δίνει τη δυνατότητα στα funds να αγοράσουν τα δάνεια σε πολύ χαμηλότερες τιμές, να κάνουν πλειστηριασμούς. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν αμφισβητείται. Ο κόσμος ενδιαφέρεται να μάθει εάν θα υπάρχει μια πολιτική που θα του δίνει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, χωρίς να είναι δέσμιος, όμηρος και ευάλωτος σε δυσάρεστες δικαστικές περιπέτειες. Αυτή την πολιτική, με σύνεση, εφαρμόζει και ενισχύει συνεχώς η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

 

 

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr