Τρέχων Άρθρο
Σημεία συνέντευξης στoν «Alpha 989» (2/7/2021)

Σημεία συνέντευξης στoν «Alpha 989» (2/7/2021)

Σημεία συνέντευξης της Κυβερνητικής Εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη στoν ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989» και τους δημοσιογράφους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιώργο Σμυρνή

Για την σύλληψη του Χρήστου Παππά

Το αποτέλεσμα μετράει, όσο κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να το καταλάβει. Διότι είναι άλλο η κριτική και άλλο μια μικρόψυχη ισοπέδωση, η οποία παραγνωρίζει τη συστηματική και μεθοδική δουλειά που έκανε η Ελληνική Αστυνομία και σε αυτή την υπόθεση, επιβεβαιώνοντας ότι αξίζει την εμπιστοσύνη μας. Είναι η τρίτη επιτυχία στη σειρά μετά την εξιχνίαση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά και της υπόθεσης με τα έργα τέχνης που είχαν κλαπεί από την Εθνική Πινακοθήκη. Δεν είναι κακό να αναγνωρίζουμε την καλή δουλειά που γίνεται, ακόμη κι αν είμαστε στην Αντιπολίτευση και να μην ισοπεδώνουμε για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις.

Για τα περιοριστικά μέτρα στους ανεμβολίαστους

Δεν διχάζουμε και δεν αποκλείουμε κανέναν. Βρισκόμαστε σε μία συγκυρία πανδημίας σε μία σταθεροποιημένη εικόνα μεν, με τις μεταλλάξεις να απειλούν δε, οπότε απαιτείται επιτάχυνση και για τον εμβολιασμό. Δεν μπορεί, όμως, την ώρα που είναι προσβάσιμα όλα τα εμβόλια για όλους να συζητάμε για περιορισμούς σε όλη την κοινωνία και την οικονομία. Δεν μπορεί, δηλαδή, ένα κομμάτι της κοινωνίας, που είναι δύσπιστο ή που θεωρεί θέμα αρχής να μην εμβολιαστεί, να κρατάει πίσω την υπόλοιπη κοινωνία, σε μία συνθήκη υγειονομικού κινδύνου. Περιοριστικά μέτρα, αυστηρά, δημόσιας υγείας για τους ανεμβολίαστους θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο έχουμε πανδημία.

Για τις μετακινήσεις στα νησιά

Το μέτρο για τα νησιά ισχύει από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου. Όποιος έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, θα μπορεί να ταξιδέψει με αυτό ή διαφορετικά θα πρέπει να έχει rapid test στα χέρια του για να μετακινηθεί προς τα νησιά.

Στο site του ΕΟΔΥ μπορεί να δει κανείς, ότι υπάρχουν πάρα πολλά σημεία σε όλη τη χώρα που ο ΕΟΔΥ διενεργεί δωρεάν rapid τεστ. Μπορεί κανείς να βρει το πρόγραμμα και στο travel.gov.gr. Είναι εύκολη η πρόσβαση και δωρεάν.

Για τους εμβολιασμούς

Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι. Η μόνη ασπίδα απέναντι στον ιό είναι ο εμβολιασμός. Από τη στιγμή που υπάρχει αυτό το όπλο στα χέρια μας, δεν έχουμε καμία δικαιολογία να μην το χρησιμοποιήσουμε. Δεν υπάρχει δικαιολογία να μην εμβολιαστούμε. Και από τη στιγμή, προφανώς, που είναι διαθέσιμο σε όλους, το lockdown, τα οριζόντια περιοριστικά μέτρα, σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν λύση. Απευχόμαστε όλοι, τις εξάρσεις. Αν υπάρξουν, όμως, θα υπάρξουν στοχευμένα μέτρα. Οι περιορισμοί θα αφορούν τους ανεμβολίαστους.

Ο εμβολιασμένος δεν κινδυνεύει. Τα ποσοστά περιστατικών νόσησης με εμβολιασμό, είναι ελάχιστα, είναι 0,3%. Επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία ότι στις εντατικές μονάδες και γενικότερα  στα νοσοκομεία η πλειονότητα όσων συμπολιτών μας νοσηλεύονται με Covid-19, είναι ανεμβολίαστοι. Τα στοιχεία είναι συντριπτικά υπέρ των εμβολίων.

Η επιχείρηση «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»  είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα. Οργανώθηκε και εξελίσσεται με υποδειγματικό τρόπο χωρίς καμία ταλαιπωρία για τον πολίτη. Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε πλήρως εμβολιασμένους περίπου στο 44% του ενήλικου πληθυσμού. Το ποσοστό αυτό θα είναι παραπάνω στο τέλος Ιουλίου. Όσο νωρίτερα καταφέρουμε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από την πανδημία. Σ’ αυτό παραπέμπει και η δέσμη μέτρων, που  ανακοινώθηκε την Τρίτη και αφορά το πλαίσιο κανόνων λειτουργίας για τις υπηρεσίας ψυχαγωγίας.

Για την οικονομία

Ταμειακά διαθέσιμα υπάρχουν. Όμως δεν υπάρχει μια δεξαμενή, από την οποία μπορεί συνέχεια να βγαίνουν χρήματα και με κάποιο μαγικό τρόπο να ξαναγεμίζει. Είμαστε στραμμένοι στην ανάκαμψη της οικονομίας, στις επενδύσεις και στις μεταρρυθμίσεις. Η ελληνική οικονομία άντεξε, εν μέσω μιας πολύ δύσκολης συγκυρίας και έδειξε καλύτερα αντανακλαστικά και αποτελέσματα του αναμενόμενου. 

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr