Τρέχων Άρθρο
Σημεία συνέντευξης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA»

Σημεία συνέντευξης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA»

Σημεία συνέντευξης του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη. Μαζί τους στο στούντιο οι δημοσιογράφοι Θανάσης Φουσκίδης και Γιάννης Μακρυγιάννης 

Για το ζήτημα των εργαζομένων στον τουρισμό και τις συνθήκες εργασίας με αφορμή το περιστατικό της Ρόδου 

Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε την οποιαδήποτε υποχώρηση σε οποιοδήποτε αντίστοιχο θέμα. Είτε αφορά την προστασία και την ασφάλεια των εργαζομένων είτε αφορά την τήρηση της νομιμότητας συνολικά. Προφανώς οι αρμόδιες αρχές είτε είναι μια δικαστική διερεύνηση είτε είναι μια κρατική αρχή που επεμβαίνει, πρέπει πρώτα να κάνουν τη δουλειά τους, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Δεν πρέπει εμείς να υποκαθιστούμε τον ρόλο τους. Στο συγκεκριμένο θέμα μόλις έγινε γνωστό αυτό το βίντεο επελήφθησαν δύο διαφορετικές υπηρεσίες, οι συναρμόδιοι υπουργοί την ίδια μέρα. Έγιναν τα προβλεπόμενα, έγινε άμεσα ο έλεγχος και από εκεί και πέρα θα βγουν τα συμπεράσματα και ως προς το θέμα της ίδιας της κατασκευής και της άδειας λειτουργίας της επιχείρησης και το τι συνέβη πραγματικά αλλά πρωτίστως θα προχωρήσει η συζήτηση της προστασίας των εργαζομένων. Έχουν γίνει αρκετά σημαντικά βήματα και πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα.

Το αποδείξαμε και σε άλλες περιπτώσεις όπως στη Μύκονο, όπως είναι καθήκον της κάθε Κυβέρνησης, δεν είναι αντικείμενο πανηγυρισμού. Εφόσον υπάρχει μια απόφαση προφανώς πρέπει να τηρείται. Σε περίπτωση που αντιληφθεί το αρμόδιο υπουργείο ότι υπάρχει μια απόφαση που δεν τηρείται προφανώς θα επέμβει. Να είστε σίγουροι για αυτό. Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι έλεγχοι πλέον. Είναι πολύ σημαντική και η μετατροπή του Σώματος των ελεγκτών σε ανεξάρτητη Αρχή και η σύνδεσή του με το σύστημα Εργάνη.

Για το έργο της Κυβέρνησης στον τομέα των εργασιακών

Μέσα σε τέσσερα χρόνια πέραν της μείωσης της ανεργίας και της αύξησης του κατώτατου μισθού, το κυριότερο είναι η ποιοτική μείωση της ανεργίας. Δηλαδή στις γυναίκες, που ήταν πολύ υψηλότερη από τους άνδρες, και τα τελευταία χρόνια η μείωση της ανεργίας των νέων. Το γεγονός ότι μιλάμε επιτέλους για ουσιαστική στήριξη της νέας μητέρας, του νέου πατέρα, για αύξηση των γονικών αδειών. Τώρα μιλάμε για αύξηση των επιδομάτων μητρότητας και στους ελεύθερους επαγγελματίες, που από 200 ευρώ θα πάει στο ύψος του κατώτατου μισθού. Αυτά δεν είναι θεωρίες. Είναι πράγματα που έχουν γίνει και θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται με το πρόγραμμά μας. Το σύνολο, λοιπόν, των μεταρρυθμίσεων θα αρχίσουμε να τα βλέπουμε να υλοποιούνται. Το κυριότερο είναι να δούμε πράξεις όπως είδαμε και την προηγούμενη τετραετία.

Για την ΠΝΠ για τη στήριξη του ΕΚΑΒ 

Με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Υγείας είχαμε μία πολύ άμεση ανακοίνωση, μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία είναι στο στάδιο των υπογραφών, άρα σήμερα θα εκδοθεί, η οποία λύνει προσωρινά σε πάρα πολλές περιοχές ένα πάρα πολύ μεγάλο θέμα, που ήταν το ζήτημα των οδηγών των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ – είχαμε και κάποια τραγικά περιστατικά στην προεκλογική περίοδο-. Για να μην υπάρξει παρεξήγηση, υπάρχει το μόνιμο πρόγραμμά  μας, το πρόγραμμά μας το οποίο θα εφαρμοστεί τάχιστα, των προσλήψεων, που θα είναι 800 προσλήψεις συνολικά στο ΕΚΑΒ. Αλλά επειδή οι προσλήψεις έχουν και μια διαδικασία, η οποία θέλει κι έναν χρόνο υπάρχει αυτή πρωτοβουλία από τον Πρωθυπουργό και από το υπουργείο Υγείας για 200 στελέχη της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων, πλην οπλιτών, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε περίπου 50, και λίγο παραπάνω, περιοχές που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Αυτή η παρέμβαση, και δεν θα είναι μόνο αυτή η παρέμβαση που συζητήθηκε, θ’ ακούσουμε κι άλλες στις προγραμματικές δηλώσεις, δεν υποκαθιστά τις μόνιμες παρεμβάσεις που περιγράφονται στο Πρόγραμμά μας και είναι ένα σύνολο και για το ΕΚΑΒ και συνολικά για την Υγεία.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr