Τρέχων Άρθρο
ΡΩΜΗ – Η Τήλος “φωτίζεται λιγότερο”

ΡΩΜΗ – Η Τήλος “φωτίζεται λιγότερο”

Έπειτα από πρόταση του Γραφείου Τύπου & Επικοινωνίας (ΓΤΕ) Ρώμης, η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ιταλία συμμετέσχε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στην ιταλική εκστρατεία εξοικονόμησης ενέργειας υπό την ονομασία «M’IlluminodiMeno» (Φωτίζομαι λιγότερο), σβήνοντας τα φώτα για δύο ώρες. Η δημοφιλής αυτή εκστρατεία – η οποία βρίσκεται ήδη στο 14ο χρόνο της – διοργανώνεται από την υψηλής ακροαματικότητας εκπομπή Caterpillar της δημόσιας ραδιοφωνίας της Rai και προωθείται επικοινωνιακά από ολόκληρη την ιταλική δημόσια ραδιοτηλεόραση. Στο πλαίσιο της εκστρατείας καλούνται να συμμετάσχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, αλλά και απλοί πολίτες, σβήνοντας τα φώτα σε μια συμβολική κίνηση με μήνυμα την εξοικονόμηση ενέργειας. Η συμμετοχή στην εκστρατεία είναι συνήθως ευρύτατη: την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, ημέρα που επελέγη για την εφετινή εκστρατεία, τα φώτα έσβησαν, μεταξύ πολλών άλλων, το Κυρηνάλιο (έδρα της Προεδρίας της Ιταλικής Δημοκρατίας), η ιταλική Βουλή και Γερουσία, το Πρωθυπουργικό Γραφείο και πολλά Υπουργεία, ενώ συμβολικά έσβησαν τα φώτα και σε σημαντικά μνημεία, όπως το Κολοσσαίο, η Πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη κ.α.

Στο πλαίσιο της ελληνικής συμμετοχής στην εκστρατεία, το ΓΤΕ Ρώμης ήρθε σε επαφή με το Δήμο Τήλου προτείνοντας τη συμβολική συμμετοχή του νησιού στην εκστρατεία, παράλληλα με αυτή της Πρεσβείας. Το νησί της Τήλου επελέγη λόγω του βραβευμένου στα πλαίσια της ΕΕ καινοτόμου προγράμματος αυτόνομης παραγωγής και διαχείρισης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές που είναι σε εξέλιξη στο νησί και θα καταστήσει την Τήλο το πρώτο «πράσινο» νησί της Μεσογείου. Ο Δήμος, διά της Δημάρχου κας Μαρίας Καμμά, ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση, αποφασίζοντας το κλείσιμο των φώτων στα δημοτικά κτίρια για δύο ώρες κατά την ημέρα της εκστρατείας. Επιπλέον, σε συνεργασία με το Γραφείο μας, απέστειλε χαιρετισμό της Δημάρχου στην εκστρατεία, καθώς και σύντομο ηχογραφημένο μήνυμα.

Την ιδέα συμμετοχής της Τήλου στην εφετινή εκστρατεία αποδέχθηκαν με ενθουσιασμό οι υπεύθυνοι για την επικοινωνιακή προώθηση της εκστρατείας. Η συμμετοχή του νησιού προαναγγέλθηκε από την εκπομπή Caterpillar στις 20.02.2018, με αναφορά στο μήνυμα της Δημάρχου, ενώ την ημέρα της εκστρατείας στέλεχος του ΓΤΕ Ρώμης φιλοξενήθηκε, σε ζωντανή τηλεφωνική σύνδεση, στην ειδική εκπομπή-αφιέρωμα στην εκστρατεία, όπου εξήγησε τους λόγους επιλογής της Τήλου για συμμετοχή σε αυτήν, παρέχοντας στοιχεία για τις πρωτοποριακές δράσεις του νησιού στα θέματα ενέργειας. Επιπλέον, την ίδια ημέρα μεταδόθηκε από την εκπομπή σύντομος ηχογραφημένος χαιρετισμός της Δημάρχου κας Καμμά. Η συμμετοχή της Τήλου αναδείχθηκε και μέσω των social media της Πρεσβείας, τα οποία διαχειρίζεται το ΓΤΕ, ενώ οι σχετικές αναρτήσεις του Γραφείου αναπαράχθηκαν στους λογαριασμούς των διοργανωτών της εκστρατείας.

Με τον τρόπο αυτό δόθηκε η δυνατότητα να γίνει αναφορά στις περιβαλλοντικές δράσεις του νησιού στο πλαίσιο μιας από τις πλέον δημοφιλείς εκστρατείες περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος στην Ιταλία.

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr