Τρέχων Άρθρο
ΡΩΜΗ – Ταξιδιωτικό Αφιέρωμα RAI TRE στη Χαλκιδική

ΡΩΜΗ – Ταξιδιωτικό Αφιέρωμα RAI TRE στη Χαλκιδική

Την Κυριακή 26/2/2017, στο πλαίσιο της δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής “Kilimangiaro” του τρίτου καναλιού (RAI TRE) της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, προβλήθηκε ειδικό αφιέρωμα στην περιοχή της Χαλκιδικής.

Στην εν λόγω εκπομπή, που προβάλλεται στην ιταλική τηλεόραση από το 1998 και μεταδίδεται κάθε Κυριακή στην απογευματινή ζώνη, προβάλλονται σύντομα ρεπορτάζ και ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, με προτάσεις για τουριστικούς προορισμούς και ζωντανό σχολιασμό από προσκεκλημένους της εκπομπής και από το κοινό. Η εκπομπή έχει προβάλει πολλές φορές κατά το παρελθόν ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ελλάδα.

Την πρόταση για την πραγματοποίηση του σχετικού αφιερώματος έκανε το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας (ΓΤΕ) Ρώμης στη δημοσιογράφο της εκπομπής Rita Di Francesco, παρουσιάζοντάς της ενημερωτικό φάκελο για τα αξιοθέατα της Χαλκιδικής και για τις εκδηλώσεις στο πλαίσιο των εορτασμών του Έτους Αριστοτέλη. Εν συνεχεία, το Γραφείο έφερε σε επικοινωνία τη δημοσιογράφο με τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής, που οργάνωσε το πρόγραμμα ξενάγησης και φιλοξενίας της δημοσιογράφου και του τηλεοπτικού συνεργείου. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Ιουλίου του 2016.

Το αφιέρωμα εστίασε στη φυσική ομορφιά της χερσονήσου, στην ιστορία και στον πολιτισμό της, ιδίως δε στον Αριστοτέλη, αλλά και στην πνευματική παράδοση του Αγίου Όρους. Σύμφωνα με στοιχεία που γνωστοποίησαν στο ΓΤΕ Ρώμης οι παραγωγοί της εκπομπής. το αφιέρωμα παρακολούθησαν περίπου 1.300.000 τηλεθεατές, ενώ έτυχε εξαιρετικής υποδοχής και στα social media της εκπομπής, όπου ήταν από τις δημοφιλέστερες ενότητες της συγκεκριμένης μετάδοσης, ενώ θετική ήταν η υποδοχή του και στα social media της ελληνικής Πρεσβείας στη Ρώμη.

Σε μήνυμά της προς το ΓΤΕ Ρώμης η υπεύθυνη για το αφιέρωμα δημοσιογράφος απηύθυνε θερμές ευχαριστίες τόσο στους υπευθύνους του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής, όσο και στο ΓΤΕ Ρώμης για τη συνδρομή τους στην πραγματοποίηση του αφιερώματος.

Το αφιέρωμα είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο της RΑΙ ΤRE στον ακόλουθο σύνδεσμο:
http://www.raiplay.it/video/2017/02/Grecia-del-26022017-45e1840c-0860-42cd-ad7b-fb3af47df387.html

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr