Τρέχων Άρθρο
ΡΩΜΗ – Στην Ιταλία γιόρτασαν την Ελλάδα

ΡΩΜΗ – Στην Ιταλία γιόρτασαν την Ελλάδα

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ιταλία και το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Ρώμης διοργάνωσαν διαδικτυακή εκστρατεία, υπό τον τίτλο «Celebriamo la Grecia» («Γιορτάζουμε την Ελλάδα»), απευθύνοντας ανοικτή πρόσκληση στο ιταλικό κοινό να περιγράψει τι σημαίνει γι’ αυτό η Ελλάδα.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Ρώμης ανέλαβε συνολικά τη διεξαγωγή της εκστρατείας και μέσω των κοινωνικών δικτύων της Πρεσβείας απηύθυνε πρόσκληση τους Ιταλούς φίλους της Ελλάδας να «διηγηθούν τη δική τους Ελλάδα», μέσα από κείμενα, αφηγήσεις και φωτογραφίες. Για την προώθηση της εκστρατείας δημιουργήθηκε ειδική ψηφιακή αφίσα.

Ενθουσιώδης υπήρξε η ανταπόκριση του κοινού στην πρόσκληση, τόσο από πλευράς αριθμού συμμετοχών όσο και από άποψη περιεχομένου. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαρτίου επιλεγμένα κείμενα του κοινού δημοσιεύονταν στα social media της Πρεσβείας, σε ειδική ενότητα, συνοδευόμενα από εικόνες με quotations.

Οι αναρτήσεις του κοινού εξέφραζαν βαθύτατα φιλελληνικά αισθήματα και δεν περιορίστηκαν σε αναφορές στη φυσική ομορφιά ή στον πολιτισμό της Ελλάδας, αλλά εστίασαν κυρίως στην αγάπη για τους Έλληνες, στο αίσθημα φιλοξενίας και υπερηφάνειας που τους διακρίνει και εν γένει στα ψυχικά γνωρίσματα του ελληνικού λαού.

Εξήντα συμμετάσχοντες στην πρωτοβουλία, από διάφορες πόλεις της Ιταλίας, προσκλήθηκαν στη δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στην πρεσβευτική κατοικία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Στους φιλέλληνες αυτούς επιφυλάχθηκε ειδική υποδοχή από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Ρώμης, διοργανώθηκε μάλιστα ιδιαίτερη συνάντησή τους με την Πρέσβη της Ελλάδας στην Ιταλία κ. Τασία Αθανασίου, ενώ και οι ίδιοι κάλυψαν την εκδήλωση με μεγάλο ενθουσιασμό στα social media.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ κατέγραψε τη μεγάλη ανταπόκριση στην εκστρατεία και αποσπάσματα απαντήσεων του κοινού, που περιέγραψε τη «δική του Ελλάδα».

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr