Τρέχων Άρθρο
Ρώμη – Έλληνες Ολυμπιονίκες στον αγώνα κατά του καρκίνου
Συμμετέχοντες στον αγώνα δρόμου κατά του καρκίνου του μαστού "Race for the Cure" στη Ρώμη υψώνουν την ελληνική σημαία

Ρώμη – Έλληνες Ολυμπιονίκες στον αγώνα κατά του καρκίνου

Την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη ο ετήσιος αγώνας δρόμου κατά του καρκίνου του μαστού «Race for the Cure», με τη συμμετοχή, για πρώτη φορά, ελληνικής ομάδας, με την παρουσία μάλιστα τριών Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Ο αγώνας «Race for the Cure» προωθείται από το Ίδρυμα Susan G. Komen, με στόχο αφενός τη στήριξη των γυναικών που έχουν πληγεί από τον καρκίνο του μαστού, αφετέρου την προώθηση της έρευνας αλλά και την πρόληψη κατά της ασθένειας. Για το 2018 είναι προγραμματισμένες 14 σχετικές εκδηλώσεις σε εννέα διαφορετικές χώρες (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας), ωστόσο ο αγώνας δρόμου της Ρώμης είναι από τους δημοφιλέστερους (φέτος η συμμετοχή ανήλθε σε 72.000 άτομα).

Η ελληνική ομάδα συμμετείχε στη φετινή διοργάνωση με τη στήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ιταλία, του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Ρώμης και της Ελληνικής Κοινότητας Ρώμης και Λατίου. Με πρωτοβουλία της Πρεσβείας, προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, ως επί τιμή μέλη της ελληνικής ομάδας, οι Ολυμπιονίκες Ιωάννης Μελισσανίδης, Πηγή Δεβετζή και Κώστας Γκατσιούδης. Επιπλέον, οι τρεις Ολυμπιονίκες έλαβαν μέρος, την προηγούμενη ημέρα, σε ειδικό σεμινάριο με θέμα «Πρωταθλητές στον αθλητισμό, πρωταθλητές στη ζωή: Ολυμπιονίκες και πάσχουσες από καρκίνο γυναίκες συνομιλούν», κατά το οποίο μετέδωσαν την εμπειρία τους ως πρωταθλητών προς στήριξη των γυναικών ασθενών που δίνουν τη δική τους μάχη. Την ημέρα του αγώνα, οι τρεις πρωταθλητές ενώθηκαν με την υπόλοιπη ομάδα που συμμετείχε υπό τα ελληνικά χρώματα, ενώ μετά τη λήξη του αγώνα δρόμου απένειμαν και τα βραβεία στους νικητές σε όλες τις κατηγορίες.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Ρώμης είχε ενεργό συμβολή στη συγκρότηση, την οργάνωση και το συντονισμό της ελληνικής ομάδας, ενώ ανέλαβε, σε συνεργασία με τους διοργανωτές της εκδήλωσης, την προβολή της ελληνικής συμμετοχής. Επισημαίνεται ότι 34 συνολικά άτομα (Έλληνες και Ιταλοί φιλέλληνες) συμμετείχαν στην ελληνική ομάδα υπό την ονομασία «La Grecia for the Cure», η οποία ανακοινώθηκε επίσημα κατά την είσοδό της στον αγώνα υπό την ελληνική σημαία, καταχειροκροτούμενη από χιλιάδες κόσμου, με πολλούς συμμετέχοντες να σπεύδουν να φωτογραφηθούν με την ομάδα και τους Έλληνες πρωταθλητές.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr