Τρέχων Άρθρο
ΡΩΜΗ – Έκθεση-Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας

ΡΩΜΗ – Έκθεση-Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας

Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου εγκαινιάσθηκε σε γνωστό εκθεσιακό χώρο της Ρώμης η έκθεση υπό τον τίτλο «Ρώμη και Κάλλας, η έκθεση μιας φωνής», που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Ιταλία.

Η έκθεση, που διοργανώθηκε από τον πολιτιστικό φορέα musicaPERformare με τη στήριξη του ιταλικού Υπουργείου Πολιτισμού επ’ ευκαιρία των 40χρονων από το θάνατο της Μαρίας Κάλλας, παρουσιάζει την πορεία της μεγάλης Ελληνίδας καλλιτέχνιδος στη δεκαετία 1948-1958, κατά την οποία έζησε στη Ρώμη, καθώς και την καλλιτεχνική και μουσική εξέλιξή της σε αυτό το διάστημα, και διαρθρώνεται σε ενότητες με βάση τις ιστορικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε η Μαρία Κάλλας στη Ρώμη. Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει την πορεία αυτή μέσα από φωτογραφίες, κοστούμια, προσωπικά αντικείμενα, τίτλους εφημερίδων, αλλά και μέσα από ιστορικές ηχογραφήσεις, στις οποίες καταγράφεται η εξέλιξη της φωνής της διάσημης ελληνίδας υψίφωνου.

Στο πλαίσιο της προώθησης της έκθεσης πραγματοποιήθηκε την ημέρα των εγκαινίων στην πρεσβευτική κατοικία ειδική εκδήλωση παρουσίασης της έκθεσης στον Τύπο, ενώ ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο της έκθεσης για τους εκπροσώπους του Τύπου.

Το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας Ρώμης συνέβαλε στην πραγματοποίηση της έκθεσης ήδη από την αρχική φάση σχεδιασμού της, συμμετέχοντας ειδικότερα, σε συνεργασία με τους υπευθύνους της έκθεσης, στη διοργάνωση της παρουσίασής της στον Τύπο και μεριμνώντας για την εν γένει προβολή της στα ιταλικά ΜΜΕ.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό μέχρι τις 21 Ιανουαρίου.

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr