Τρέχων Άρθρο
ΡΩΜΗ – Διοργάνωση συναυλίας σε Μουσείο στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ρώμης

ΡΩΜΗ – Διοργάνωση συναυλίας σε Μουσείο στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ρώμης

Το Σάββατο, 7 Ιανουαρίου, 2017, πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Γλυπτικής Pietro Canonica, στο χώρο του πάρκου της Villa Borghese της Ρώμης, συναυλία ιταλικής και ελληνικής μουσικής, που συνδιοργανώθηκε από τα Δημοτικά Μουσεία Ρώμης και την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ιταλία.

Η συναυλία αποτελούσε μέρος του προγράμματος εκδηλώσεων για την περίοδο των εορτών στα Μουσεία της Ρώμης με τίτλο «Natale nei Musei», που έλαβε χώρα από 26 Δεκεμβρίου 2016 έως και 8 Ιανουαρίου 2017 σε διάφορα Μουσεία της ιταλικής πρωτεύουσας. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι υπεύθυνοι του Δικτύου Δημοτικών Μουσείων Ρώμης, που περιλαμβάνει μερικά από τα σημαντικότερα μουσεία της πόλης, απεύθυναν πρόσκληση σε φορείς της πόλης, συμπεριλαμβανομένων και Πρεσβειών, προκειμένου να προτείνουν σχετικές εκδηλώσεις. Στην πρωτοβουλία ανταποκρίθηκαν σημαντικοί πολιτιστικοί κ.ά. φορείς της πόλης, όπως το Λυρικό Θέατρο (Teatro dell’Opera di Roma), το Κρατικό Θέατρο Ρώμης, Επιμελητήρια κλπ, ενώ η πρωτοβουλία έτυχε ευρείας διάδοσης στην πόλη μέσω σχετικού προωθητικού υλικού. Κατόπιν εισήγησης του ΓΤΕ Ρώμης, εκ μέρους της ελληνικής Πρεσβείας προτάθηκε συναυλία με τους ταλαντούχους νέους Έλληνες μουσικούς Μάριο Παντελιάδη (σολίστ πιάνου) και Ήρας Ζέρβα(σοπράνο). Οι δύο μουσικοί, που έχουν ως βάση τους τη Ρώμη, παρουσίασαν το κοινό πρόγραμμα με τίτλο «Από το belcanto στην ελληνική παράδοση», που περιλάμβανε άριες του ιταλικού ρομαντικού μελοδράματος και κομμάτια από το έργο του Έλληνα συνθέτη Γιάννη Κωνσταντινίδη «Τριάντα Τραγούδια».

Το ΓΤΕ Ρώμης συμμετείχε ενεργά στη διοργάνωση, σε συνεργασία με τον αρμόδιο για τα μορφωτικά θέματα διπλωματικό ακόλουθο, ενώ ανέλαβε, σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου των Μουσείων Ρώμης, την προώθηση της εκδήλωσης. Αξίζει να τονισθεί ότι σημειώθηκε εξαιρετικά μεγάλη προσέλευση θεατών, οι οποίοι κατέκλυσαν ολόκληρο το διαθέσιμο χώρο της αίθουσας.

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr