Τρέχων Άρθρο
Ψηφιακά Παιχνίδια, Nordic Game και το νέο επενδυτικό κίνητρο (Cash rebate 35%)

Ψηφιακά Παιχνίδια, Nordic Game και το νέο επενδυτικό κίνητρο (Cash rebate 35%)

Τα διεθνή επιχειρηματικά φεστιβάλ αποτελούν περιβάλλον μάθησης, επαγγελματικής προβολής και φυσικά διασύνδεσης και επικοινωνίας για μικρά και μεγάλα στούντιο ανάπτυξης ψηφιακών παιχνιδιών. Οι ελληνικές ομάδες που συμμετείχαν στη φετινή αποστολή στο Nordic Game που πραγματοποιήθηκε στις 22-24 Μαΐου στο Μάλμε της Σουηδίας από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, μοιράζονται ένα κοινό μεταξύ τους: δήλωσαν έτοιμοι να αναμετρηθούν με συναδέλφους τους από την παγκόσμια σκηνή και φυσικά, να αποδείξουν ότι η Ελλάδα διαθέτει δημιουργούς περιεχομένου και παράγει ψηφιακά παιχνίδια τα οποία έχουν απήχηση στη διεθνή αγορά. Η 8η  αυτή αποστολή του ελληνικού video game σε διεθνή φόρα συνδέθηκε και με την δημοσίευση του νέου επενδυτικού κινήτρου Cash Rebate 35% για την παραγωγή ψηφιακών παιχνιδιών, ένα εργαλείο το οποίο αναμένεται να προσελκύσει επενδυτές, να ενισχύσει την εγχώρια παραγωγή ψηφιακών παιχνιδιών αλλά και προωθήσει τις συμπαραγωγές.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν στο Nordic Game 2019 ανέφεραν χαρακτηριστικά:

«Στο Nordic Game αναζητήσαμε εταιρείες που θα προωθήσουν το παιχνίδι μας στην αγορά. Συναντήσαμε τους εκδότες/publishers όπως και ξένες εταιρίες με τις οποίες θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε συνεργασίες και να χτίσουμε ένα δίκτυο εκτός Ελλάδος. Ακούσαμε σχόλια και κριτική για το παιχνίδι μας που βοηθούν στην βελτίωση και την εξέλιξή του», ανέφερε ο Αλέξανδρος Ευρυπίδης της εταιρείας Eurigames

«Η συμμετοχή μας στο Nordic Game 2018 αποτέλεσε σημαντική εμπειρία αναφορικά  με τον τρόπο που θα προσεγγίσουμε και θα μιλήσουμε με τους investors και publishers. ΄Ηλθαμε πιο προετοιμασμένοι στρατηγικά στο Nordic Game 2019, με πιο συγκεκριμένη ατζέντα», θα δηλώσει ο Σωτήρης Γυφτόπουλος των Another Circus ενώ αναφορικά με το νέο επενδυτικό κίνητρο θα επισημάνει «Το Υπουργείο αποτελεί στήριγμα στον τομέα της ανάπτυξης των ψηφιακών παιχνιδιών στην Ελλάδα. ΄Εχουμε συνομιλητές πλέον που είναι πολύ σημαντικό. Η εταιρία μας θα αξιοποιήσει το επενδυτικό κίνητρο για τα ψηφιακά παιχνίδια/cash rebate στο παιχνίδι μας Homer’s Odyssey. Είμαστε ήδη σε επαφή με το Υπουργείο και θα προσαρμόσουμε το αναπτυξιακό μας πλάνο. Αποτελεί σημαντική βοήθεια στην αναπτυξιακή δυναμική της εταιρείας»

«Προσπαθούμε να εκπαιδεύσουμε το προσωπικό των εταιριών με ευφάνταστο τρόπο. Αυτή τη στιγμή διαμορφώνουμε ένα παιχνίδι για το Νέο Κανονισμό Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων/GDPR Game στόχος του οποίου είναι να δείξει, μέσα από μία σειρά πραγματικών ιστοριών, πώς οι νέοι νόμοι για τα προσωπικά δεδομένα μπορούν να επηρεάσουν έναν άνθρωπο αλλά και μία εταιρεία. Γνωρίζουμε το επενδυτικό κίνητρο για τα ψηφιακά παιχνίδια/cash rebate και θα διερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να το αξιοποιήσουμε, καθώς ο χαρακτήρας των παιχνιδιών που δημιουργούμε εμπίπτει στα κριτήρια χρηματοδότησης”, ανέφερε ο Κώστα Μπανακάκης της εταιρείας Pegneon

Οι 3Z συμμετείχαν στο Athens Games Festival 19 αλλά είναι η πρώτη τους φορά που ταξιδεύουν στο εξωτερικό για ένα διεθνές συνέδριο. Ο Αλέξανδρος Καμπόλας θα αναφέρει σχετικά με την εμπειρία του και το παιχνίδι A.T.A.K: «Παίρνουμε feedback για τη βελτίωση του παιχνιδιού και αναζητούμε οικονομική υποστήριξη για την τελειοποίησή του. ΄Εχουν ξεκινήσει οι πρώτες συζητήσεις με investors στους οποίους θα αποστείλουμε το demo του παιχνιδιού προκειμένου να διερευνήσουμε το ενδεχόμενο χρηματοδότησής του για  να ασχοληθούμε full time με αυτό»

Ο Κώστας Ζαρίφης είναι ιδρυτής της εταιρεία Rogue Sun, με έδρα στο Λονδίνο και συμμετέχει για πρώτη φορά σε ελληνική αποστολή. «Η δραστηριοποίηση που παρατηρείται πρόσφατα από ελληνικούς κρατικούς παράγοντες στην ενίσχυση και υποστήριξη ελληνικών εταιρειών που αποζητούν να επωφεληθούν από τη συμμετοχή τους στο Nordic Game και από άλλα αντίστοιχα διεθνή συνέδρια, μου προκαλεί μεγάλη χαρά και ικανοποίηση καθώς είναι ένα από τα βασικά βήματα που χρειάζεται να γίνουν για την ουσιαστική καθίδρυση της Ελληνικής Βιομηχανίας Βιντεοπαιχνιδιών (..) Το αντίστοιχο επενδυτικό κίνητρο στην Αγγλία (Video Games Tax Relief) ισχύει από το 2014 και, με βάση την έκθεση του British Film Institute που δημοσιεύθηκε το 2018, projects που χρηματοδοτήθηκαν μερικώς μέσω του VGTR το 2016, ενίσχυσαν την Βρετανική οικονομία με £525 εκατομμύρια σε Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία και με £158 εκατομμύρια σε φορολογικές εισπράξεις. Είναι λοιπόν σαφές το γιατί κατά την άποψή μου θεσμοί όπως το Cash Rebate είναι απολύτως απαραίτητοι για την λειτουργία και άνθηση της αντίστοιχης Ελληνικής βιομηχανίας», θα τονίσει.

Οι Pixel Reign συμμετείχαν στην τελική φάση του διαγωνισμού Nordic Game Discovery Contest 2019 για την ανάδειξη του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου παιχνιδιού. Η εταιρεία είχε κερδίσει μια θέση μεταξύ των καλύτερων της Ευρώπης στους προημιτελικούς που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του περσινού Athens Games Festival 2018. Παράλληλα στόχος τους ήταν η προβολή του νέου παιχνιδιού τους «Project Memories» για το οποίο «έχουμε πολύ θετική ανταπόκριση από investors, publishers και άλλους developers για συνεργασία» σημειώνει ο Νίκος Larin. Σχετικά με το Nordic Game θα αναφέρουν: “Πρόκειται για επιχειρηματικό συνέδριο όπου έχεις τη δυνατότητα να πραγματοποιήσεις  Β2Β συναντήσεις μέσω των οποίων χτίζονται ανεκτίμητες συνεργασίες, παίρνουμε feedback και προωθούμε την εταιρεία μας. Ουδείς εκ των επισκεπτών είναι τυχαίος….Εάν δεν υπήρχε το Athens Game Festival δεν θα ήμασταν εδώ».

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr