Τρέχων Άρθρο
Ποιητική βραδιά: Τέσσερις Έλληνες ποιητές στο Παρίσι

Ποιητική βραδιά: Τέσσερις Έλληνες ποιητές στο Παρίσι

Περισσότεροι από 200 θεατές παρευρέθηκαν, το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, στην ποιητική βραδιά με θέμα «Ο Δεσμός, το ποίημα: τέσσερις σύγχρονοι Έλληνες ποιητές», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Maison de la Poésie, στο Παρίσι. Την εκδήλωση διοργάνωσε το ελληνικό βιβλιοπωλείο Δεσμός στο Παρίσι, με την υποστήριξη του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.

Οι τέσσερις Έλληνες ποιητές, Γιώργος Ασλάνονογλου, Νίκος Ερινάκης, Θωμάς Ιωάννου και Θωμάς Τσαλαπάτης απήγγειλαν ποιήματά τους στα ελληνικά και ακολούθως η Κλειώ Μαυροειδάκου και ο Michael Batalla τα απέδωσαν στα γαλλικά. Aκολούθησε συζήτηση σχετικά με τη σύγχρονη ελληνική ποίηση, την οποία συντόνισε ο Δημήτρης Σιδηρόπουλος. Την εκδήλωση πλαισίωσε ο κιθαρίστας Ορέστης Καλαμπαλίκης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία και της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην UNESCO, εκπρόσωποι των τεχνών και της διανόησης στη Γαλλία, εκπρόσωποι της Ελληνικής Κοινότητας Παρισίων και Περιχώρων, ελληνογαλλικών συλλόγων καθώς και οι φίλοι της Maison de la Poésie.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Παρισίων στήριξε ενεργά τη διοργάνωση της εκδήλωσης, εξασφαλίζοντας επικοινωνιακά την προβολή της μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθώς και των επαφών του.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr