Τρέχων Άρθρο
ΠΕΚΙΝΟ – Συνέντευξη Τύπου Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Kας. Λυδίας Κονιόρδου, κατά την επίσκεψή της στην Κίνα (15-24/9/2017)

ΠΕΚΙΝΟ – Συνέντευξη Τύπου Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Kας. Λυδίας Κονιόρδου, κατά την επίσκεψή της στην Κίνα (15-24/9/2017)

Κατά την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κας. Λυδίας Κονιόρδου στην Κίνα (Σαγκάη, Dunhuang, Πεκίνο), στο πλαίσιο του Έτους Πολιτιστικών Ανταλλαγών Ελλάδας-Κίνας και Συνεργασίας στον τομέα των Πολιτιστικών Βιομηχανιών, το ΓΤΕ Πεκίνου διοργάνωσε συνέντευξη Τύπου στην ελληνική Πρεσβεία.

Στη συνέντευξη Τύπου, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι πολυάριθμων σημαντικών κινεζικών ΜΜΕ (τηλεοπτικών και άλλων ηλεκτρονικών), η κα. Κονιόρδου υπογράμμισε τη σημασία της σύγκλισης ελληνικού και κινεζικού πολιτισμού με τη διοργάνωση του Έτους Πολιτιστικών Ανταλλαγών, καθώς και τη σημασία της συνεργασίας μέσω συμφωνιών, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων στον τομέα του πολιτισμού. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην κινεζική πρωτοβουλία Belt and Road και στις δυνατότητες που αυτή δημιουργεί για την ανάδειξη του διαλόγου των μεγάλων πολιτισμών στους Δρόμους του Μεταξιού.

Ο Προϊστάμενος του ΓΤΕ Πεκίνου, κ. Ευθ. Αθανασιάδης, συμμετείχε στη συνάντηση της κας. Υπουργού με τον Υφυπουργό της State Administration of Press, Publication Radio, Film and Television, κ. Zhang Haosen.

Ο Προϊστάμενος του ΓΤΕ Πεκίνου, κ. Ευθ. Αθανασιάδης, και το στέλεχος του ΓΤΕ Πεκίνου, κα. Ελένη Μουτσάκη, συντόνισαν τη δημοσιογραφική κάλυψη της ομιλίας της κας. Υπουργού στην Κεντρική Ακαδημία Δράματος του Πεκίνου, της επίσκεψής της στο Εθνικό Θέατρο της Κίνας, των εγκαινίων του Πανοράματος Ελληνικού Κινηματογράφου και των εγκαινίων της ειδικής αφιερωματικής έκθεσης «Το Σώμα – Η Ψυχή – Ο Τόπος. Σύγχρονοι Έλληνες Καλλιτέχνες» του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, η οποία παρουσιάζεται στην Εθνική Πινακοθήκη Κίνας, στο πλαίσιο της 7ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης του Πεκίνου, από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr