Τρέχων Άρθρο
ΠΕΚΙΝΟ – Επίσκεψη Κινέζων ελληνόφωνων φοιτητών στην Πρεσβεία της Ελλάδος

ΠΕΚΙΝΟ – Επίσκεψη Κινέζων ελληνόφωνων φοιτητών στην Πρεσβεία της Ελλάδος

Στις 10 Νοεμβρίου 2017, πρωτοετείς φοιτητές του Τμήματος ελληνικής γλώσσας στο Beijing Foreign Studies University (BFSU) επισκέφθηκαν την Πρεσβεία της Ελλάδος στο Πεκίνο, με την οργανωτική μέριμνα του ΓΤΕ Πεκίνου.

Κατά την επίσκεψή τους, οι φοιτητές είχαν συνάντηση με τον Πρέσβυ της Ελλάδος στη Λ.Δ. Κίνας, κ. Λεωνίδα Ροκανά, και με στελέχη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Πεκίνου. Ο κ. Ροκανάς μίλησε στους φοιτητές για την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας, με ιδιαίτερη έμφαση στην αρχαία ελληνική μυθολογία, τέχνη και επιστήμη, καθώς και στην ελληνική γλώσσα και στην επίδρασή της στη διαμόρφωση πολλών ευρωπαϊκών γλωσσών.

Ο Προϊστάμενος του ΓΤΕ Πεκίνου, κ. Ευθ. Αθανασιάδης, καλωσόρισε τους Κινέζους φοιτητές και υπογράμμισε τη διαρκή διαθεσιμότητα της Πρεσβείας και του ΓΤΕ Πεκίνου να συνδράμει τους Κινέζους φοιτητές στο μέλλον, αλλά και τη δυνατότητα δημιουργίας με τη συνδρομή τους ενός μικρού βίντεο που θα αναρτηθεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις εντυπώσεις τους από την επίσκεψη στην Πρεσβεία και τη μέχρι σήμερα εμπειρία τους στην εκμάθηση της ελληνικής. Σκοπός της προσπάθειας αυτής θα είναι η προβολή των ελληνικών σπουδών και πολιτισμού στους νέους Κινέζους.

Το στέλεχος του ΓΤΕ Πεκίνου, κα. Ελένη Μουτσάκη, συζήτησε με τους φοιτητές για τη σημασία εκμάθησης μίας γλώσσας, ως τρόπου προσέγγισης ενός πολιτισμού και μίας κοινωνίας, και ως μέσου διεύρυνσης των πνευματικών αναζητήσεων με τη διαμόρφωση νέου τρόπου σκέψης. Παράλληλα, ανέπτυξε τη σημασία αξιοποίησης της Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην εκπαίδευση, αναφέρθηκε στα προγράμματα e-learning των ελληνικών Πανεπιστημίων και παρουσίασε ως case study το πρόγραμμα e-learning του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σημειώνεται ότι το Beijing Foreign Studies University είναι ένα από τα κορυφαία κινεζικά Πανεπιστήμια, με μακρά παράδοση στη διδασκαλία ξένων γλωσσών. Σήμερα στο Πανεπιστήμιο διδάσκονται 67 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και η ελληνική. Το Πανεπιστήμιο είναι γνωστό ως «λίκνο των διπλωματών», καθώς πολλοί πτυχιούχοι του, μεταξύ των οποίων και 400 Πρέσβεις, στελεχώνουν το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr