Τρέχων Άρθρο
ΠΕΚΙΝΟ – Εγκαίνια Έκθεσης Μουσείου Ηρακλειδών

ΠΕΚΙΝΟ – Εγκαίνια Έκθεσης Μουσείου Ηρακλειδών

Στις 3 Νοεμβρίου 2017, εγκαινιάσθηκε στο China Science and Technology Museum του Πεκίνου η έκθεση του Μουσείου Ηρακλειδών «Εύρηκα! Επιστήμη, τέχνη και τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων», στο πλαίσιο του Έτους Πολιτιστικών Ανταλλαγών Ελλάδας-Κίνας και Συνεργασίας στον τομέα των Πολιτιστικών Βιομηχανιών.

Η έκθεση οργανώθηκε από το Μουσείο Ηρακλειδών σε συνεργασία με την Εταιρεία για τη Μελέτη της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και τον Επίτιμο Καθηγητή του ΕΜΠ, κ. Τάσιο.

Στα εκθέματα περιλαμβάνονται τα πλέον αντιπροσωπευτικά δείγματα επιτευγμάτων στους τομείς της ναυπηγικής, της μηχανικής, των τηλεπικοινωνιών, των κατασκευών, της αστρονομίας, ενώ ξεχωριστή θέση καταλαμβάνει αντίγραφο του μηχανισμού των Αντικυθήρων, στον οποίο αφιερώνεται ειδική αίθουσα με οπτικό/φωτογραφικό υλικό από τις υποβρύχιες έρευνες.

Ο Προϊστάμενος του ΓΤΕ Πεκίνου, κ. Ευθ. Αθανασιάδης, και το στέλεχος του ΓΤΕ Πεκίνου, κα. Ελένη Μουτσάκη, παρέστησαν στην εκδήλωση και μερίμνησαν για τη διευκόλυνση των εκπροσώπων ΜΜΕ, που είχαν προσκληθεί από το ΓΤΕ Πεκίνου σε συνεργασία με το China Science and Technology Museum για την κάλυψη των εγκαινίων της έκθεσης.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr