Τρέχων Άρθρο
ΠΑΡΙΣΙ – Σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες στο Grand Palais

ΠΑΡΙΣΙ – Σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες στο Grand Palais

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 13 Φεβρουαρίου 2018 τα εγκαίνια της έκθεσης ART CAPITAL 2018, στο Grand Palais του Παρισιού, υπό την αιγίδα της Υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας, κ. F. Nyssen, καθώς και του Προέδρου E. Macron.

Η έκθεση απαρτίζεται από τέσσερα σαλόνια, ένα εκ των οποίων είναι και το ιστορικό Σαλόνι των Ανεξαρτήτων (Salon des indépendants), όπου για όγδοη συνεχή χρονιά εκθέτουν σύγχρονοι έλληνες καλλιτέχνες, υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης και τεχνοκριτικού, κ. Έμμυς Βαρουξάκη.

Οι Ελένη Βαρουξάκη, Παλίντα Γεωργουλάκου, Στάθης Θεοδωρόπουλος, Εβίτα Κανέλλου Δουφεξή, Μαρικίτα Μανωλοπούλου, Νίκη Μιχαηλίδου, Παναγιώτης Μπελντέκος, Κατερίνα Πολυζωίδου Μαυρολέων, Ειρήνη Πετροπούλου και Μαρία Φιλοπούλου εκπροσωπούν τη σύγχρονη ελληνική τέχνη στο Παρίσι.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία παρέμεινε ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου 2018, προσήλθε πλήθος κόσμου από διαφορετικές χώρες, ενώ εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης και των ΜΜΕ είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με έργα ελλήνων καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται στο σήμερα.

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr