Τρέχων Άρθρο
Παρίσι – «Στη Σίφνο»: Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας
Φωτογραφία από την έκθεση του φωτογράφου Βάνια Ξύδα στο Παρίσι με τίτλο "Στη Σίφνο"

Παρίσι – «Στη Σίφνο»: Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κοινού πραγματοποιήθηκαν στις 18 Μαΐου 2018 τα εγκαίνια της έκθεσης του γνωστού φωτογράφου Βάνια Ξύδα, με τίτλο «Στη Σίφνο» (A Sifnos).

Η έκθεση διοργανώνεται από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Παρισίων και την Ελληνική Κοινότητα Παρισίων και Περιχώρων, φιλοξενείται στο Ελληνικό Σπίτι και απαρτίζεται από φωτογραφίες που έβγαλε ο κ. Ξύδας στη Σίφνο.

Όπως μας αναφέρει ο ίδιος, οι φωτογραφίες του «ακολουθούν την κίνηση του φωτός στο χώρο, εστιάζουν στη λεπτομέρεια και τις φόρμες, αποκαλύπτοντας τη δυναμική τους και συνθέτοντας μια σειρά εσωτερικών τοπίων, απολύτως προσωπικών».

Ο Βάνιας Ξύδας γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Το 1979 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Paris Nanterre, συνεχίζοντας τις σπουδές του στη σχολή φωτογραφίας Effet. Το 1986 επαναπατρίστηκε και άνοιξε το δικό του στούντιο φωτογραφίας, συνεργαζόμενος με μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες, όπως η Adel Saatchi and Saatchi, αλλά και περιοδικά όπως το Marie Claire, το Elle Deco κ.α. Έχει εκθέσει την προσωπική του δουλειά σε αρκετές ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα και Γαλλία.

Στα εγκαίνια της έκθεσης απηύθυναν χαιρετισμό η Προϊσταμένη του ΓΤΕ Παρισίων, Κωνσταντίνα Πανέτη, και η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Παρισίων, Σέτα Θεοδωρίδου, ενώ το έργο του καλλιτέχνη παρουσίασε η αρμόδια για πολιτιστικά θέματα της Ελληνικής Κοινότητας, Marie Roblin.

Στη βραδιά παρευρέθηκαν ο Διευθύνων του Προξενικού Γραφείου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία, κ. Δημήτρης Ψιάχας, εκπρόσωποι και μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Παρισίων και Περιχώρων, ελληνογαλλικών συλλόγων, Γάλλοι δημοσιογράφοι και κριτικοί Τέχνης, εικαστικοί και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό της γαλλικής πρωτεύουσας έως και τις 30 Μαΐου 2018.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr