Τρέχων Άρθρο
ΠΑΡΙΣΙ – Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης

ΠΑΡΙΣΙ – Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης

Σε κλίμα συγκίνησης παρουσιάστηκε, στις 15 Φεβρουαρίου 2018, στον ιστορικό κινηματογράφο του Παρισιού Le Nouvel Odéon, το ντοκιμαντέρ της Μαργαρίτας Μαντά Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης.

To Centre culturel Hellénique (Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο), με έδρα το Παρίσι, διοργάνωσε τη χθεσινή βραδιά, στην οποία τιμώμενο πρόσωπο ήταν η γνωστή συγγραφέας Άλκη Ζέη.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ της σκηνοθέτριας κ. Μαντά, το σενάριο του οποίου συνυπογράφει η ίδια με τον γιο της Άλκης Ζέη, Πέτρο Σεβαστίκογλου. Το ντοκιμαντέρ συνοδεύει τη συγγραφέα στην περιήγηση που κάνει στην ίδια της τη ζωή, από τα πρώτα χρόνια της στην Αθήνα και τη Σάμο έως και τα χρόνια στην Τασκένδη και το Παρίσι, μέχρι το σήμερα, που η Άλκη Ζέη μοιράζει ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες.

Έτσι, μέσα από το οικείο ύφος της συγγραφέα, που συνδέει με απλότητα το παρελθόν με σύγχρονες αφηγήσεις, αλλά και μέσα από τις μαρτυρίες σημαντικών ανθρώπων της ζωής της που είναι ακόμη ζωντανοί – η αδερφή της Ελένη Κόκκου, ο Μάνος Ζαχαρίας, ο Τίτος Πατρίκιος, ο Ροβήρος Μανθούλης – το κοινό ξεναγήθηκε σε εικόνες που η ίδια επέλεξε να παρουσιάσει, σημαντικές και με ιστορικές διαστάσεις ή απλές και καθημερινές, και γνώρισε λίγο καλύτερα τη συγγραφέα και το έργο της.

Στη κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου Nouvel Odéon, στην οποία βρέθηκαν εκπρόσωποι της ελληνικής πρεσβείας, πλήθος Ελλήνων και Γάλλων θαυμαστών της Άλκης Ζέη, όλων των ηλικιών, η συγγραφέας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το κοινό και να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούν τη ζωή και έργο της, κάνοντας και μια αποκάλυψη: ήδη ετοιμάζει το νέο της βιβλίο.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr