Τρέχων Άρθρο
ΠΑΡΙΣΙ – Η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου

ΠΑΡΙΣΙ – Η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Ελλάδα έδωσε το «παρών» στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Livre Paris, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι από τις 16 έως τις 19 Μαρτίου 2018, με τιμώμενη χώρα τη Ρωσία. Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκε τόσο ο γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron, όσο και η Υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, κ. Françoise Nyssen.

Υπεύθυνο για τη διοργάνωση και της φετινής ελληνικής συμμετοχής ήταν το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και σε συνεργασία με το ελληνικό βιβλιοπωλείο Δεσμός στο Παρίσι. Στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου παρευρέθησαν εκπρόσωποι όλων των τμημάτων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία, Έλληνες και Γάλλοι συγγραφείς, κριτικοί τέχνης, εκδότες, εκπρόσωποι της Ελληνικής Κοινότητας Παρισίων και Περιχώρων καθώς και άλλων ελληνογαλλικών συλλόγων και ενώσεων.

Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για την παρουσία της Ελλάδας στο Salon du Livre, δεδομένου ότι η φετινή 15η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα είναι αφιερωμένη στις χώρες της Γαλλοφωνίας, με θεματικές τη Δημοκρατία, την προσφυγική εμπειρία και τη σχέση Λογοτεχνίας και Μνήμης.

Οι επισκέπτες της έκθεσης που πέρασαν το κατώφλι του ελληνικού περιπτέρου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για νέες και παλαιότερες εκδόσεις και κυρίως να συναντηθούν με σημαντικούς εκπροσώπους του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, οι οποίοι είτε δρουν στη Γαλλία, όπως ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, είτε έχουν μεταφραστεί στα Γαλλικά, όπως οι συγγραφείς Έρση Σωτηροπούλου και Χρήστος Οικονόμου.

Γύρω από τις τρεις αυτές προσωπικότητες διοργανώθηκαν και οι δύο κεντρικές συζητήσεις του περασμένου σαββατοκύριακου.

Το ΓΤΕ Παρισίων στήριξε επικοινωνιακά την παρουσία του ελληνικού περιπτέρου στο Σαλόνι του Βιβλίου και τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτό το τετραήμερο, ενώ τα στελέχη του παρέστησαν σε όλες τις εκδηλώσεις.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr