Τρέχων Άρθρο
Ολοκληρώθηκε το 6ο Global Game Jam Athens

Ολοκληρώθηκε το 6ο Global Game Jam Athens

Σε εορταστικό κλίμα ολοκληρώθηκε το 6ο Global Game Jam Athens , που φέτος πραγματοποιήθηκε 26-28 Ιανουαρίου στη Διπλάρειο Σχολή.

Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, έδωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το «παρών», παρακολούθησε τις παρουσιάσεις των φετινών παιχνιδιών και χαιρέτισε τη λήξη της εκδήλωσης. Οι διοργανωτές του Global Game Jam Athens, Gifted Hellas και ViRa, του επιφύλασσαν και μια έκπληξη: αναφερόμενοι στην υποστήριξη και συμβολή του Γενικού Γραμματέα, στην προώθηση του Global Game Jam Athens αλλά και της ελληνικής βιομηχανίας ψηφιακών παιχνιδιών εν γένει, του απένειμαν τιμητική πλακέτα.

Σχεδιάστηκαν 20 παιχνίδια, εκ των οποίων τα 2 ήταν επιτραπέζια και τα 18 video games. Με κοινό θέμα την έννοια της μετάδοσης (transmission), οι 70 σχεδιαστές παιχνιδιών που συγκεντρώθηκαν στη Διπλάρειο Σχολή, εργάστηκαν για 48 ώρες αποδεικνύοντας για μια ακόμα χρονιά, ότι η καινοτομία απαιτεί συνεργασία και φαντασία. Φέτος και ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία του Global Game Jam Athens, συμμετείχαν αρκετές ομάδες φοιτητών από δημόσιες και ιδιωτικές σχολές.

Χορηγός επικοινωνίας ήταν για Τρίτη χρονιά η ΕΡΤ και το Πρώτο Πρόγραμμα, ενώ από τη θέση του Media Partner συμμετείχε η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr