Τρέχων Άρθρο
Οι «Δρόμοι επιβίωσης» στις Βρυξέλλες

Οι «Δρόμοι επιβίωσης» στις Βρυξέλλες

Στις 10 Μαΐου 2017 και στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης που οργάνωσε το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Βρυξελλών σε αίθουσα της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην ΕΕ, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκος Βούτσης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ στις Βρυξέλλες για την έκθεση φωτογραφίας «Δρόμοι Επιβίωσης» με θέμα το προσφυγικό δράμα, που περιλαμβάνει επιλεγμένες φωτογραφίες από 43 έμπειρους και διακεκριμένους φωτορεπόρτερ και συνδιοργανώνεται, σε κεντρικό χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας. Παρόντες οι Αντιπρόεδροι του Ευρωκοινοβουλίου κ.κ. Δημήτρης Παπαδημούλης και Bogysław Liberadzki, ο Επίτροπος για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας κ. Μάριος Λώλος και η Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κα Ελένη Σιάνα.

Ο κ. Βούτσης, μιλώντας για την έκθεση, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Πριν από εξήντα χρόνια, αποφασίστηκε το μέλλον μιας ενωμένης Ευρώπης με την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης. Σήμερα, την Ημέρα της Ευρώπης, τη μέρα που γιορτάζουμε ‘την ειρήνη και την ενότητα’, στεκόμαστε εδώ όπου χτυπάει η καρδιά της αμήχανοι. Στην καρδιά της Ευρώπης των Λαών, που μας πλήγωσε σηκώνοντας φράχτες. Στεκόμαστε μπροστά σε φράχτες και συρματοπλέγματα και κοιτάζουμε πρόσωπα αληθινών ανθρώπων που μας μοιάζουν, από τόσο κοντά, που δεν μπορούμε να προσποιηθούμε πως δεν υπάρχουν.

Οι άνθρωποι αυτοί μας μοιάζουν, όπως μοιάζουν όλοι οι άνθρωποι μεταξύ τους. Μόλις καταφέρουμε να τους κοιτάξουμε από κοντά, θα καταλάβουμε πως στο μόνο που διαφέρουμε είναι οι εξωτερικές συνθήκες που μας έχουν τύχει. Και οι συνθήκες, όταν ορίζονται από την τύχη, μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή».

Με την ευκαιρία αυτή, ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τους δημοσιογράφους και για τις συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών κ. Gianni Pittella, τη Συμπρόεδρο της Ομάδας των Πρασίνων / Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία κα Ska Keller, την Πρόεδρο της Συνομοσπονδιακής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς / Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών κα Gabrielle Zimmer, καθώς και με Έλληνες Ευρωβουλευτές.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr