Τρέχων Άρθρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Συνέντευξη Τύπου Χριστόφορου Παπακαλιάτη για την ταινία “Worlds Apart”

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Συνέντευξη Τύπου Χριστόφορου Παπακαλιάτη για την ταινία “Worlds Apart”

Την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017, το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Nέας Υόρκης διοργάνωσε συνέντευξη Τύπου για την ταινία “Worlds Apart” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επί τη ευκαιρία της έναρξης προβολών της στη Νέα Υόρκη από την Παρασκευή 13/1 και στο  Λος Άντζελες από 20/1.

Ο κ. Παπακαλιάτης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τόνισε ότι η ταινία του, με αφορμή την κρίση που διέρχεται η χώρα, αποτελεί μία ευκαιρία να αναδειχθεί η καλή πλευρά της Ελλάδας με σημείο αναφοράς της τον άνθρωπο. Επεσήμανε τη σημασία του κινηματογράφου ως μέσου ανάτασης καθώς και τη δυνατότητα που έχει να ταξιδεύει τους θεατές, κάτι που όπως τόνισε η πολιτική δεν έχει τη δύναμη να το κάνει και ανέφερε πως η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν έχει επηρεάσει την κινηματογραφική παραγωγή ως τελικό προϊόν το οποίο φθάνει στο θεατή αλλά ότι έχει επηρεάσει περισσότερο την παραγωγή ταινιών στο επίπεδο που απαιτούνται οικονομικοί πόροι για να παραχθεί.

Παραφράζοντας τον τίτλο του βιβλίου του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες «Έρωτας στα χρόνια της χολέρας» ο κ. Παπακαλιάτης μίλησε για τον «Έρωτα στα χρόνια της κρίσης» για μία ταινία ανθρωποκεντρική στην οποία ο καθένας έχει τη δυνατότητα να ταυτιστεί με τους πρωταγωνιστές της. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συναισθηματική χημεία στις σχέσεις των ανθρώπων «η οποία μπορεί να μεταμορφώσει και να διαπεράσει οποιοδήποτε σύνορο» προσδίδοντας έτσι μία οικουμενική διάσταση στον τρόπο αντίληψης της πραγματικότητας και των σχέσεων.

Υπογράμμισε ότι η ταινία του μιλά για τον έρωτα στα χρόνια της κρίσης μέσα από τρεις ιστορίες στις οποίες Έλληνες ερωτεύονται ξένους ή αντίστροφα αγγίζοντας όλες τις ηλικιακές ομάδες μιας και αυτές οι ιστορίες περιστρέφονται γύρω από τις ηλικίες των 20, 40 και 60, αγγίζοντας την πρώτη νεότητα, την γενιά που βιώνει τις συνέπειες της κρίσης αλλά και αυτή τη γενιά που σε μία πιο ώριμη ηλικία αναζητά και βρίσκει την αγάπη.

Επεσήμανε ότι ο ίδιος ήλθε στη Νέα Υόρκη σχεδόν μετά από 4 περίπου χρόνια, ύστερα από την προβολή της ταινίας του «Αν…», πιο ώριμος, τόσο ηλικιακά όσο και επαγγελματικά, τονίζοντας ότι αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία και ομορφιά στη ζωή είναι κάποιος να κυνηγά τα όνειρά του και να προσεγγίζει με αγάπη ό,τι τον κάνει δημιουργικό.

Την παρουσίαση ακολούθησαν ατομικές συνεντεύξεις του κ. Παπακαλιάτη προς τους εκπροσώπους των έντυπων, ηλεκτρονικών και ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, ενώ στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκε και η Δ/ντρια ΕΟΤ Αμερικής κα Γκρέτα Καματερού η οποία αναφέρθηκε στη σημασία της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής στην τουριστική και ευρύτερη προβολή της Ελλάδας όταν προσπάθειες όπως αυτή του κ. Παπακαλιάτη προβάλλονται σε ένα διεθνές κοινό.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr