Τρέχων Άρθρο
ΜΟΔΕΝΑ (ΙΤΑΛΙΑ) – Φωτογραφική έκθεση του Fondazione Fotografia Modena για την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα

ΜΟΔΕΝΑ (ΙΤΑΛΙΑ) – Φωτογραφική έκθεση του Fondazione Fotografia Modena για την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα

Την Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου, 2016, στο εκθεσιακό συγκρότημα Foro Boario της Modena, έλαβαν χώρα τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης “LYING IN BETWEEN. Hellas 2016“, την οποία διοργάνωσε το πολιτιστικό ίδρυμα Fondazione Fotografia Modena. Το υλικό της έκθεσης, φωτογραφικό και κινηματογραφικό, παρήχθη στη διάρκεια αποστολής που πραγματοποίησε ομάδα 7 φωτογράφων και 4 κινηματογραφιστών του Ιδρύματος το Μάιο και Ιούνιο 2016 στην Ελλάδα με αντικείμενο τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και επισκέψεις στα hotspots των νησιών του Αιγαίου, σε πρόχειρους καταυλισμούς και σε διάφορους χώρους προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών ανά τη χώρα.

Η έκθεση, η οποία θα είναι ανοιχτή στο κοινό μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2017, τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, της ελληνικής Πρεσβείας στην Ιταλία και της Περιφέρειας της Emilia Romagna. Εξάλλου, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Ιδρύματος, τα έσοδα από τις πωλήσεις περιορισμένου αριθμού ειδικών ανατυπώσεων φωτογραφιών που παρουσιάζονται στην έκθεση, θα δοθούν ως δωρεά για την ενίσχυση των δράσεων της ομάδας ανεξάρτητων εθελοντών Samos Volunteers Group της Σάμου.

Αποφασιστική υπήρξε η συμβολή της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην πραγματοποίηση της αποστολής του Ιδρύματος στην Ελλάδα – της πρώτης, αυτού του είδους, αποστολής του Ιδρύματος στο εξωτερικό – μέσω της βοήθειας που παρείχαν το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας Ρώμης και το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της Δ/νσης Επικοινωνίας και Προβολής στο Γραφείο Τύπου του Ιδρύματος, στους διοργανωτές και στα μέλη της αποστολής για την εξασφάλιση των αναγκαίων αδειών εισόδου, φωτογράφησης και κινηματογράφησης στα κέντρα πρώτης υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών.

Οι θερμές ευχαριστίες του Ιδρύματος για τη συνδρομή των στελεχών της ΓΓΕΕ στην πραγματοποίηση της αποστολής αποτυπώνονται σε ειδική μνεία στον πρόλογο του καλαίσθητου καταλόγου της έκθεσης, εκφράστηκαν ωστόσο και δημόσια, κατά τα εγκαίνια της έκθεσης, από τον Δ/ντη του Ιδρύματος προς τον Προϊστάμενο του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Ρώμης, ο οποίος παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση ως εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Ιταλία και της ΓΓΕΕ.

Εξάλλου, με φροντίδα του ΓΤΕ Ρώμης έγιναν αναρτήσεις για την προβολή της έκθεσης, πριν και μετά τα εγκαίνιά της, στους λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης της ελληνικής Πρεσβείας.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr