Τρέχων Άρθρο
Μαδρίτη – Παρουσίαση του «Μπαρόκ» της Αμάντας Μιχαλοπούλου

Μαδρίτη – Παρουσίαση του «Μπαρόκ» της Αμάντας Μιχαλοπούλου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στις 11 Απριλίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Fundación Pastor, παρουσία της συγγραφέως Αμάντας Μιχαλοπούλου, η παρουσίαση στο ισπανικό κοινό του νέου πολυαναμενόμενου βιβλίου της, με τίτλο «Μπαρόκ» («Barroco»), το οποίο κυκλοφορεί τον Μάιο από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Με ιδιαίτερη χαρά, λόγω της πρώτης επαφής της συγγραφέως με το ισπανικό κοινό, το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Μαδρίτης, σε συνεργασία με τον Ισπανο-ελληνικό Μορφωτικό Σύνδεσμο (ACHH) και το Ίδρυμα Κλασσικών Σπουδών Fundación Pastor, διοργάνωσαν τη βιβλιοπαρουσίαση, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ισπανία.

Ο γνωστός συγγραφέας Pablo Martin Sánchez μίλησε για το νέο βιβλίο της Αμάντας Μιχαλοπούλου, ενώ μεταφρασμένα αποσπάσματα διαβάστηκαν από την ηθοποιό Eli Hernández. Ο ιστορικός του Πανεπιστημίου Carlos III Κωστής Κορνέτης εισήγαγε το κοινό στον κόσμο της συγγραφέως, η οποία με την προσωπικότητα και το λόγο της, πλούσιο σε καταθέσεις εμπειριών που αποτελούν συλλογική μνήμη μιας ολόκληρης γενιάς, μάγεψε τους ακροατές, με την πολύτιμη συνδρομή της Alicia Villar Lecumberri, επίτιμης καθηγήτριας του Universidad Autonoma de Madrid, η οποία εκτέλεσε χρέη διερμηνέως.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Σύμβουλος της ελληνικής Πρεσβείας κα Μαρία Ζιούβα, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Μαδρίτης, κ. Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, η Γραμματέας Επικοινωνίας κα Μαρία Σιαδήμα, η εκτελούσα χρέη Προξένου κα Αναστασία Σπέντζα, στελέχη της ελληνικής Πρεσβείας, η Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας κα Χριστιάνα Τζήκα, καθηγητές πανεπιστημίου, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωπος της Ένωσης Αρχαιολόγων Ισπανίας και πλήθος κοινού, Έλληνες και Ισπανοί.

Η εκδήλωση προβλήθηκε, με μέριμνα του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Μαδρίτης, στα ισπανικά ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr