Τρέχων Άρθρο
ΜΑΔΡΙΤΗ – Feria de las Culturas – Δεκέμβριος 2016

ΜΑΔΡΙΤΗ – Feria de las Culturas – Δεκέμβριος 2016

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Feria de las Culturas στο Δήμο της Μαδρίτης από τις 15 μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2016 στο κέντρο Πολιτισμού ¨Matadero¨. H 2η Feria de las Culturas του Δήμου της Μαδρίτης εντάσσεται στα πλαίσια των εορτασμών του Δήμου για τα Χριστούγεννα, όπου φέτος συμμετείχαν 70 πρεσβείες και πολιτιστικά ιδρύματα από όλον τον κόσμο. Σύμφωνα με τον απολογισμό της φετινής διοργάνωσης, 112.000 άτομα επισκέφθηκαν την έκθεση, ενώ κατά την διάρκεια της διοργανώθηκαν 8.416 μουσικές παραστάσεις, 1.120 εργαστήρια για παιδιά, 252 εργαστήρια για ενήλικες, 1500 επιδείξεις γαστρονομίας, ενώ προβλήθηκαν 1320 κινηματογραφικές ταινίες. Το κόστος για την συμμετοχή καλύφθηκε από το ΓΤΕ Μαδρίτης και από την Πρεσβεία της Ελλάδος.

Η φετινή εκπροσώπηση της Ελληνικής Πρεσβείας στη Feria Internacional de las Culturas-La Navideña, μετά από πρόταση του ΓΤΕ Μαδρίτης και συγκεκριμένα της συντάκτου, περιελάμβανε μια σειρά από δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες, ενώ στο ελληνικό περίπτερο οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τυπικά ελληνικά εδέσματα και ποτά. Όλες οι δραστηριότητες που οργανώθηκαν είχαν μεγάλη επιτυχία και ήδη μετά την πρώτη μέρα ανάρτησής τους στο διαδίκτυο εξαντλήθηκαν όλες οι διαθέσιμες θέσεις.

Η φετινή θεματολογία επικεντρώθηκε στο ‘Ταξίδι και στους Πρόσφυγες’ και με βάση αυτό, το ΓΤΕ Μαδρίτης σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδος στη Μαδρίτη, πρότεινε και συντόνισε τις εξής δραστηριότητες:

• Διάλεξη με τίτλο «Όταν οι πρόσφυγες ήμασταν εμείς. Μια σύντομη ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας», ένα εργαστήριο-διάλεξη με ομιλητή τον καθηγητή Πανεπιστημίου Βαγγέλη Λιάρα
• Προβολή δύο ελληνικών ταινιών : «Νύφες», του Παντελή Βούλγαρη και «Πολίτικη Κουζίνα», του Τάσου Μπουλμέτη
• Εκμάθηση ελληνικών χορών και Χορευτική Παράσταση παραδοσιακών χορών
• Εργαστήριο «Μάθετε ελληνικά σε μια ώρα»
• Εργαστήριο Ελληνικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια/Καλικάντζαροι
• Παρουσίαση ελληνικής γαστρονομίας ‘Παρασκευή Σπανακόπιτας’
• Εργαστήριο ελληνικής κουζίνας ‘Παρασκευή μπακλαβά και Κουραμπιέδων’

Την ημέρα εγκαινίων, παρουσία της Δημάρχου Μαδρίτης κας Manuela Carmena, η Δήμαρχος επισκέφθηκε το ελληνικό περίπτερο όπου και φωτογραφήθηκε με τον έλληνα Πρέσβη.

Για το σύνολο των δραστηριοτήτων που διοργανώθηκαν πατήστε εδώ.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr