Τρέχων Άρθρο
ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ – Απονομή του 4ου βραβείου ελληνο-λουξεμβουργιανής φιλίας
Lux_Vraveio-Filias-GR-Lux

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ – Απονομή του 4ου βραβείου ελληνο-λουξεμβουργιανής φιλίας

Πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου 2018, στο Λουξεμβούργο, η τελετή απονομής του 4ου Βραβείου Φιλίας Ελλάδας-Λουξεμβούργου «Prix Henri et Madeleine Muller». Το βραβείο απονέμεται από το σύλλογο ελληνο-λουξεμβουργιανής φιλίας και προώθησης του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας «Amis de la Grèce au Luxembourg» και την Ελληνική Κοινότητα Λουξεμβούργου, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας και του Υπουργείου Πολιτισμού του Λουξεμβούργου.

Το φετινό βραβείο απονεμήθηκε στους Kalliopi και Arsène Schiltz για την προώθηση των ελληνο-λουξεμβουργιανών πολιτιστικών σχέσεων στον τομέα της μουσικής, από τον πρόεδρο του συλλόγου «Amis de la Grèce au Luxembourg», Edouard Wolter, και την πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Λουξεμβούργου, Σ. Καββαδία, παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδας στο Λουξεμβούργο, Λούη-Αλκιβιάδη Αμπατή, και του Υφυπουργού Πολιτισμού του Λουξεμβούργου, Guy Arendt.

Το βραβείο καθιερώθηκε το 2007 προς τιμήν του φιλόλογου Henri Muller, ο οποίος μετέφρασε την Οδύσσεια στη λουξεμβουργιανή γλώσσα. Σημαντική συμβολή στην καθιέρωση του βραβείου είχε ο επί επταετία Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Λουξεμβούργου Ηρακλής Γαλανάκης, ο οποίος εξασφάλισε την οικονομική στήριξη του ελληνικού κράτους για την έκδοση της μετάφρασης της Οδύσσειας, ώστε από τις πωλήσεις του έργου του Henri Muller να χρηματοδοτείται το βραβείο φιλίας Ελλάδας-Λουξεμβούργου.

Το βραβείο έχει απονεμηθεί μέχρι σήμερα στο φιλόλογο Guy Wagner, ο οποίος έχει συγγράψει, μεταξύ άλλων, τη βιογραφία του Μίκη Θεοδωράκη, στον Επίσκοπο της Καθολικής Εκκλησίας Λουξεμβούργου Mathias Schiltz και στον ίδιο τον εμπνευστή του Ηρακλή Γαλανάκη.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Λουξεμβούργου στήριξε επικοινωνιακά την εκδήλωση με την προβολή της στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr