Τρέχων Άρθρο
ΛΟΝΔΙΝΟ – Το South Social Film Festival συναντά την Ελλάδα

ΛΟΝΔΙΝΟ – Το South Social Film Festival συναντά την Ελλάδα

Με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, σε κεντρικό θέατρο του Λονδίνου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου South Social Film Festival, με ειδικό αφιέρωμα στην Ελλάδα. Η βραδιά διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ προβλήθηκε η ταινία DJAM, μια ελληνογαλλική συμπαραγωγή του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Tony Gatlif, η οποία έχει ήδη παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ των Καννών αποσπώντας επαινετικές κριτικές, και η τρίλεπτη ταινία μικρού μήκους της Ελληνοκαναδής σκηνοθέτιδος Alina Gavrielatos, με τίτλο Walking Persephone.

Το Φεστιβάλ συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, όχι μόνο από κοινό που ενδιαφέρεται να γνωρίσει πτυχές της εθνικής κουλτούρας διαφόρων κρατών, αλλά και από εξειδικευμένο στον κινηματογράφο κοινό, που τρέφει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τοπικές / εθνικές κινηματογραφικές παραγωγές.

Η Προϊσταμένη του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο, κα Ελένη Σουπιανά, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στο βρετανικό κοινό το νέο θεσμικό πλαίσιο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την οπτικοακουστική παραγωγή στη χώρα μας. Υπογραμμίζοντας τα πολλαπλά πλεονεκτήματα της Ελλάδας ως κινηματογραφικού προορισμού, τόνισε ιδιαίτερα τα φορολογικά οφέλη που προσφέρει ο νόμος σε παραγωγούς που επιλέγουν για τις οπτικοακουστικές παραγωγές τους την Ελλάδα και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να ανακαλύψουν αυτές τις νέες δυνατότητες.

Προσεγγίζοντας πολύπλευρα την ελληνική κουλτούρα, το αφιέρωμα του South Social έδωσε την ευκαιρία στους θεατές να απολαύσουν παράσταση με ρεμπέτικη μουσική και γεύσεις εμπνευσμένες από την πολίτικη κουζίνα.

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr