Τρέχων Άρθρο
ΛΕΥΚΩΣΙΑ – 1ο Φεστιβάλ Animation για Παιδιά και Νέους

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – 1ο Φεστιβάλ Animation για Παιδιά και Νέους

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία το 1ο Φεστιβάλ Animation για Παιδιά και Νέους (Animfest Cyprus-Junior Edition), από τις 14 έως τις 17 Μαρτίου 2018, με την υποστήριξη, μεταξύ άλλων, και του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια του 1ου Animafest, που αποτελεί μία ιδέα του Γιώργου Τσαγγάρη, ιδρυτή και διοργανωτή του επίσημου Κυπριακού Φεστιβάλ Animation Όψεις του Κόσμου, παρουσιάστηκαν επιλεγμένα έργα του παιδικού σινεμά animation από ανεξάρτητους δημιουργούς και στούντιο απ’ όλο τον κόσμο, καθώς και το έργο Ελλήνων και Κύπριων δημιουργών. Το φεστιβάλ πλαισιώθηκε επίσης από διαλέξεις, ειδικά αφιερώματα, εκθέσεις, παιδικό διαγωνιστικό πρόγραμμα ταινιών, εργαστήρια και εξειδικευμένα masterclasses σε νέες τεχνολογίες, τα οποία απευθύνονταν σε μαθητές δημοτικού, φοιτητές και επαγγελματίες.

Το βραβείο καλύτερης ταινίας, το οποίο απονεμήθηκε βάσει ψηφοφορίας του κοινού, κέρδισε η ταινία Ethnophobia του σκηνοθέτη Γιάννη Ζιόγκα.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr