Τρέχων Άρθρο
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Όψεις του ελληνισμού της Πόλης στον ελληνικό και τουρκικό Τύπο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Όψεις του ελληνισμού της Πόλης στον ελληνικό και τουρκικό Τύπο

To Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Κωνσταντινούπολης, σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο Κωνσταντινούπολης, διοργάνωσε στις 19 Μαρτίου 2018, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, εκδήλωση με θέμα «Όψεις του Κωνσταντινουπολίτικου Ελληνισμού στο σύγχρονο ελληνικό και τουρκικό Τύπο».

Την εκδήλωση χαιρέτισε με μήνυμά του που αναγνώσθηκε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λευτέρης Κρέτσος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη κ. Ευάγγελος Σέκερης, ενώ την εισαγωγική ομιλία και το συντονισμό της συζήτησης έκανε ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας κ. Ανδρέας Σταματίου.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης ομιλητές ήταν ο Murat Yetkin, διευθυντής της Hurriyet Daily News, ο Μιχάλης Ψύλλος, Γενικός Διευθυντής και Πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο Özcan Tikit, Διευθυντής Εξωτερικών Ειδήσεων της εφημερίδας Habertürk και παρουσιαστής του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου TRT.

Στο δεύτερο μέρος μίλησαν ο Ανδρέας Ρομπόπουλος, ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Mete Çubukçu, παραγωγός και ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου NTV και ο Μιχάλης Βασιλειάδης, διευθυντής της ομογενειακής εφημερίδας Απογευματινή.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αρχιερείς του Οικουμενικού Πατριαρχείου, θεσμικοί εκπρόσωποι της ομογενειακής κοινότητας και εκπρόσωποι δημοσιογραφικών μέσων των δύο χωρών.

Η συζήτηση βιντεοσκοπήθηκε από το πρακτορείο Anadolu και έλαβε εκτενή θετική κάλυψη στα τουρκικά ΜΜΕ ενώ προβλήθηκε και στα ελληνικά και ομογενειακά ΜΜΕ.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr