Τρέχων Άρθρο
Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας Gets into Games

Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας Gets into Games

Μπορεί ένα ψηφιακό παιχνίδι να είναι εκπαιδευτικό; Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα παιχνίδια στον τομέα της ειδικής αγωγής και των μαθησιακών δυσκολιών ή ακόμα και στο χώρο της φροντίδας των ηλικιωμένων;

Το INNOVATHENS, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του προγράμματος Get Into Games, διοργανώνει στις 22 και 23 Απριλίου το GiG → Edu, ένα διήμερο αφιερωμένο στα λεγόμενα serious games ή παιχνίδια εκπαιδευτικού σκοπού. Ομιλίες, παρουσιάσεις, εργαστήρια για εκπαιδευτικούς αλλά και έκθεση ψηφιακού παιχνιδιού, περιμένουν όσους επισκεφθούν το σαββατοκύριακο το INNOVATHENS στην Τεχνόπολη. Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, δασκάλους όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές, πανεπιστημιακούς και ερευνητές, φοιτητές αλλά και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να γνωρίσει από κοντά τον κόσμο των ψηφιακών παιχνιδιών.

Το GiG → Edu πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στο πλαίσιο των δράσεων της για την ενίσχυση και προώθηση της εγχώριας οπτικοακουστικής παραγωγής σημαντική θέση στην οποία κατέχουν τα video games, συνεργάζεται με φορείς, ινστιτούτα, πανεπιστήμια αλλά και με τον ιδιωτικό τομέα και υποστηρίζει δράσεις και πρωτοβουλίες οι οποίες στοχεύουν στην ανάδειξη του ψηφιακού παιχνιδιού ως ανταγωνιστικό τομέα επιχειρηματικότητας αλλά και ως εκπαιδευτικό και πολιτισμικό προϊόν.

Το GiG → Edu του INNOVATHENS έρχεται να εγκαινιάσει μια σειρά δράσεων δημιουργικότητας, επιχειρηματικότητας και συνεργασίας που ως επίκεντρο έχει το ψηφιακό παιχνίδι.
Η είσοδος στο GiG → Edu είναι ελεύθερη. Για τα εργαστήρια απαιτείται προεγγραφή.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε, εδώ.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου, εδώ.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr