Τρέχων Άρθρο
Eνημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου (10/5/2021)

Eνημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου (10/5/2021)

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου από την Κυβερνητική Εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη

Καλό μεσημέρι και καλή εβδομάδα.

Για την άτυπη  κοινωνική Σύνοδο των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε.

Η Ελλάδα -όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άτυπη  Σύνοδο των ηγετών των κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε.- φιλοδοξεί να είναι πρωταγωνίστρια, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, στην προσπάθεια οικοδόμησης μιας νέας κοινωνικής Ευρώπης, η οποία δεν θα αφήσει κανέναν πίσω.  Η ανάκαμψη, που θα ακολουθήσει την περιπέτεια της πανδημίας, πρέπει να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Να αποβλέπει σε περισσότερες και καλύτερες δουλειές, αλλά και σε λιγότερες ανισότητες, με καταπολέμηση των διακρίσεων.

Σε ό,τι αφορά τη μάχη κατά του κορονοϊού, ο  Πρωθυπουργός στήριξε την πρόταση για την προσωρινή άρση των πνευματικών δικαιωμάτων των πατεντών των εμβολίων, όπως είχε κάνει ήδη από τον Απρίλιο. αλλά και τον Μάιο του 2020, προκειμένου να παραχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα εμβόλια και να μειωθεί το χάσμα ανάμεσα στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Υπογράμμισε ακόμη τη σημασία της γρήγορης εφαρμογής του Ψηφιακού Πράσινου Πιστοποιητικού προκειμένου να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν πιο  ανεμπόδιστη μετακίνηση των πολιτών που επιθυμούν να ταξιδέψουν, ενώ τόνισε την ανάγκη να μην υπάρχουν υπερβολικοί περιορισμοί κατά την επιστροφή των ταξιδιωτών στις χώρες  προέλευσης.

Επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων

Η χώρα μας συνεχίζει -κατόπιν θετικών εισηγήσεων  της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας-  την πορεία επανεκκίνησης οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης:

-Από σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου λειτουργούν τα  Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, καθώς και τα τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων. Επαναρχίζουν, επίσης, οι πρακτικές ασκήσεις φοιτητών του τελευταίου έτους και επί πτυχίω, σε όλα τα τμήματα, σε όλες τις σχολές, σε προγράμματα σπουδών α’ και β΄ κύκλου.

-Από σήμερα, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

-Ξεκινούν επίσης οι προπονήσεις για αθλήματα που έχουν διοργανώσεις έως και τον Σεπτέμβριο,  καθώς και η χρήση κολυμβητηρίων από αθλούμενους και θα ακολουθήσει σταδιακά η επανεκκίνηση πρόσθετων αθλητικών δραστηριοτήτων ανάλογα με την επικινδυνότητά τους σε ό,τι αφορά τον ιό.

-Στις 14 Μαΐου γίνεται ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα -τόσο για την κοινωνία, όσο και για την οικονομία-  με το άνοιγμα του Τουρισμού και την απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων. Την ίδια μέρα γίνεται το πρώτο βήμα στο χώρο του Πολιτισμού με το άνοιγμα των μουσείων.

-Στις 17 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ταυτόχρονα επανεκκινούν οι πρακτικές, και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολλέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας. Την ίδια μέρα θα λειτουργήσουν και τα  ωδεία.

-Στις 21 Μαΐου ξεκινούν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%.

-Μια εβδομάδα αργότερα, στις 28 Μαΐου, επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους μόνο για καθήμενους -όχι όρθιους-  με ποσοστό πληρότητας 50%. 

Για τους εμβολιασμούς

Η επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων γίνεται σταδιακά, με προσοχή, με αυστηρή επιτήρηση στα μέτρα ατομικής και συλλογικής άμυνας, καθώς ο ιός παραμένει ανάμεσά μας και ο πόλεμος συνεχίζεται.  Σύμμαχοί μας στην πορεία αυτή είναι ο καιρός που επιτρέπει την ανάπτυξη δραστηριοτήτων σε ανοικτούς χώρους, τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και ο εμβολιασμός που συνεχίζεται με υποδειγματικό τρόπο και συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς.

Η Ελλάδα με τις 1.500 εμβολιαστικές γραμμές που λειτουργούν από αρχές Μαΐου εμβολιάζει πλέον πάνω από 100.000 πολίτες την ημέρα και έχει ήδη ξεπεράσει τους 3.640.000  εμβολιασμούς.  Βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 10η θέση στην Ε.Ε. σε ποσοστό ημερήσιων εμβολιασμών ως μερίδιο επί του συνολικού πληθυσμού, αλλά και ως προς το  ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων, που φέρνει τη χώρα μας πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Μέχρι το τέλος του μήνα θα ξεπεράσουμε τα 5.400.000 εμβολιασμούς. Θα έχει εμβολιαστεί με μία δόση περίπου το 33% του πληθυσμού και με τις δύο δόσεις, περίπου το 20% του πληθυσμού.

Περί τα τέλη Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα εμβολιασμού με όλα τα εμβόλια και για άλλες ηλικιακές ομάδες. Παράλληλα, θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί και από ιδιωτικούς φορείς για να έχουμε τη δυνατότητα σχεδόν 4.000.000 εμβολιασμών  τον Ιούνιο. Ανέβηκε, ήδη, στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, η φόρμα όπου μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον όσοι από τους ιδιωτικούς φορείς, -ιδιωτικά πολυϊατρεία, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές- θέλουν να συμμετάσχουν στην Επιχείρηση «Ελευθερία».

Για το νομοθετικό έργο

Στο μεταξύ, ενώ αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της πανδημίας, η Κυβέρνηση προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και η κοινωνία. Κατατέθηκε, ήδη, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης νομοσχέδιο, που ρυθμίζει το πλαίσιο των σχέσεων γονέων-τέκνων, μετά τη διακοπή της συμβίωσης των συζύγων, το διαζύγιο ή την ακύρωση ενός γάμου. Έχει ως βάση την αρχή της μη διάκρισης μεταξύ των γονέων, καθώς καθιερώνει την από κοινού άσκηση της γονικής μέριμνας μετά το διαζύγιο με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού. Ανάμεσα στα άλλα:

-Προάγει εναλλακτικές μεθόδους επίλυσης των οικογενειακών διαφορών, όπως η διαμεσολάβηση.

-Θεσπίζει το μαχητό τεκμήριο του 1/3 για την επικοινωνία του παιδιού με τον γονέα, με τον οποίο δεν διαμένει.

-Καθιερώνει αντικειμενικά κριτήρια κακής άσκησης της γονικής μέριμνας, τα οποία λαμβάνονται υποχρεωτικά υπόψη από το δικαστήριο στη ρύθμιση ζητημάτων γονικής μέριμνας και επιμέλειας των τέκνων.

-Θεσπίζει επαρκείς δικονομικές εγγυήσεις για την προστασία των γυναικών και των παιδιών από κακοποιητικές συμπεριφορές, σύμφωνα με τις διεθνείς Συμβάσεις και ιδίως με τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης.

–Στο μεταξύ, έχει ήδη δοθεί σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που υπηρετεί το στόχο που είχε θέσει προεκλογικά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να μην μείνει «κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα ζώο κακοποιημένο». Το νομοσχέδιο αποβλέπει στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ζώων συντροφιάς και την προστασία των αδέσποτων. Υπαγορεύει θεσμοθετημένη συνεργασία μεταξύ Κράτους, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιστημόνων, φιλοζωικών οργανώσεων και πολιτών. Θεσπίζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων σε επίπεδο Δήμων, καθώς και ένα συνεκτικό πλαίσιο εποπτείας,  ώστε η εφαρμογή του νέου νόμου να μη μείνει κενό γράμμα.

Διευρύνει τον κατάλογο των πράξεων που περιλαμβάνονται ρητά στη διάταξη περί κακοποίησης ζώων, προβλέπει πρόστιμα για τις νέες παραβάσεις,  και αυστηροποιεί τις προβλέψεις για σημαντικές παραβάσεις.

Για το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού

Σε λίγη ώρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Pedro Sanchez. Μετά το πέρας της συνάντησης θα γίνουν κοινές δηλώσεις.

Στις 16:30  οι δυο Πρωθυπουργοί θα συμμετέχουν από κοινού στο Οικονομικό  Φόρουμ των Δελφών στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στις 18:30 ο Πρωθυπουργός θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρωθυπουργό της Σλοβενίας Janez Jansa.

Την Τετάρτη το πρωί ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στις 11 θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κlaus Regling.

Σας ευχαριστώ και παρακαλώ για τις ερωτήσεις σας,  με τη συνήθη  ηλεκτρονική διαδικασία. Τις ερωτήσεις θα μεταφέρει ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, κ. Γιώργος Ευθυμίου, τηρώντας τη σειρά προτεραιότητας.

ΑΜ. ΚΑΤΖΟΥ: Κυρία Εκπρόσωπε, με δεδομένη την αύξηση της ταχύτητας της εμβολιαστικής διαδικασίας και με γνωστό το χρονοδιάγραμμα άρσης των μέτρων για το γενικό πληθυσμό, υπάρχουν σκέψεις για διαφορετική μεταχείριση όσων έχουν εμβολιαστεί, όπως, εξάλλου, άφησε να εννοηθεί η κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Η συζήτηση για αποκλειστικά προνόμια των εμβολιασμένων δεν έχει νόημα, παρά μόνο αν ανοίξουν στον εμβολιασμό όλες οι ηλικιακές ομάδες.

Β. ΣΑΜΑΡΑ: Εξετάζει, όντως, η Κυβέρνηση, οι πλήρως εμβολιασμένοι να έχουν ορισμένα προνόμια; Π.χ. Όσον αφορά την πρόσβαση σε γυμναστήρια; Και δεν τίθεται θέμα ισότητας των πολιτών σε μια τέτοια περίπτωση, δεδομένου ότι δεν έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες ακόμη στο εμβόλιο και καθώς δεν είναι θέμα επιλογής το πότε θα κάνουν το εμβόλιο, αλλά εξαρτάται από το πότε άνοιξε/ανοίγει η δική τους πλατφόρμα;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Έχει απαντηθεί.

ΣΠ. ΣΙΔΕΡΗΣ: Στις 19 Μαρτίου ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Σκέρτσος, ανακοίνωσε τη διενέργεια δωρεάν τεστ, για όλους τους πολίτες, από αρχές Απριλίου. Φθάσαμε στα μέσα Μαΐου και όχι μόνο δεν έχουν οι πολίτες δωρεάν πρόσβαση στα self test, αλλά αναγκάζονται οι επιχειρηματίες να πληρώνουν για τα self test των υπαλλήλων τους. Τις πταίει και τι σκοπεύει η Κυβέρνηση να πράξει;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Τα δωρεάν self test που δίνονται σε συγκεκριμένες, πολύ μεγάλες κατηγορίες, εργαζομένων αυτή τη στιγμή είναι ένα πρωτοποριακό εργαλείο, που χρησιμοποίησε πρώτη αυτή η Κυβέρνηση, για να μπορέσει να επανεκκινήσουν σταδιακά  και με ασφάλεια οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Μ’ αυτό το εργαλείο ανοίγουν σήμερα όλα τα σχολεία της χώρας. Αυτό το εργαλείο εφαρμόζεται και στον ιδιωτικό τομέα σε σειρά δραστηριοτήτων και στους δημοσίους υπαλλήλους, όπως γνωρίζετε. Ωστόσο, και οι επιχειρήσεις έχουν ευθύνη για την υγεία και τη μη διασπορά του κορονοϊού στους χώρους τους και οφείλουν κι αυτές να φροντίζουν για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Γ. ΜΠΑΣΚΑΚΗΣ: Ο συνήγορος του φυγόποινου χρυσαυγίτη Χρήστου Παππά δήλωσε στα «ΝΕΑ» ότι μετέφερε στον εντολέα του αίτημα από κρατικό παράγοντα να εμφανιστεί στις Αρχές και αυτό να ληφθεί υπόψη στη μετέπειτα μεταχείρισή του. Αυτό είναι το κείμενο του άρθρου. Υπάρχει διαπραγμάτευση μεταξύ Κυβέρνησης ή κρατικών αξιωματούχων με τον φυγόποινο ναζιστή και ποιο είναι το αντικείμενό της;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Ο Χρήστος Παππάς αναζητείται και θα συλληφθεί. Όλα τα άλλα σενάρια είναι εκτός πραγματικότητας.

Π. ΤΟΥΜΑΣΗΣ: Κυρία Εκπρόσωπε, μετά τις εξελίξεις στην Ε.Ε. σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, μπορεί να προκύψει πρόβλημα για όσους περιμένουν να εμβολιαστούν με τη δεύτερη δόση;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Όχι, κ. Τουμάση. Οι δεύτερες δόσεις των συμπολιτών μας που εμβολιάζονται είναι όλες εξασφαλισμένες.

Α. ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Η χαμηλή προσέλευση υγειονομικών για εμβολιασμό, τι δείχνει κατά τη γνώμη σας; Μήπως επισπεύσει τη σχετική συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό τους, την οποία ο Πρωθυπουργός έχει προσδιορίσει για το φθινόπωρο;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Καταρχάς, να σας πω ότι τα ποσοστά εμβολιασμού των γιατρών είναι πάνω από 85% και στους νοσηλευτές γύρω στο 63%. Θα επαναλάβω αυτό που έχει πει ο Πρωθυπουργός. Αυτή είναι μία συζήτηση που θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

Μ. ΝΤΑΛΙΑΝΗ: Υπάρχουν νεότερα στοιχεία για τα χθεσινά αποτελέσματα της δήλωσης self test στις υποχρεωτικές κατηγορίες; Τελικά, τι γίνεται με τα ψευδώς θετικά;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Κυρία Νταλιάνη, δεν έχω στοιχεία να σας δώσω για τα θετικά ή ψευδώς θετικά. Όπως γνωρίζετε, εφόσον διαγνωστεί κάποιος θετικός με self test και το δηλώσει στην πλατφόρμα, γίνεται επιβεβαίωση από τον ΕΟΔΥ με PCR ή με rapid test από δημόσια δομή. Το επιστημονικά αποδεκτό όριο ψευδώς θετικών που έχει τεθεί με βάση τις προδιαγραφές εγκυρότητας που είναι 99% ειδικότητα/εγκυρότητα στα αρνητικά είναι 1% σε ότι αφορά τα ψευδώς θετικά. Για παράδειγμα σε 1,6 εκατομμύρια self test το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να αντιστοιχεί σε 16.000 ψευδώς θετικά. Το σημαντικό είναι η εγκυρότητα στα αρνητικά. Δεν υπάρχει δηλαδή πιθανότητα κάποιος να διαγνωστεί αρνητικός και να είναι θετικός και αυτό έχει σημασία για την επαναλειτουργία των σχολείων, καθώς και για την επαναλειτουργία με ασφάλεια των υπόλοιπων δραστηριοτήτων.

ΣΠ. ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Κυρία Εκπρόσωπε, για τα Πανεπιστήμια υπάρχει κάποια πρόβλεψη; Θα ανοίξουν κάποτε;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Δεν έχω να σας πω κάτι επ’ αυτού, αυτή τη στιγμή.

Σ. ΡΙΣΤΟΦΣΚΑ: Κυρία Εκπρόσωπε, μαζί με το άνοιγμα του τουρισμού το Σάββατο, θα ανοίξουν και τα χερσαία σύνορα για τους πολίτες των γειτονικών χωρών, όπως, για παράδειγμα, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία κλπ;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Κυρία Ριστόφσκα, υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για το άνοιγμα του τουρισμού με ασφάλεια και από τις χερσαίες πύλες εισόδου. Όλες οι λεπτομέρειες, τα υγειονομικά πρωτόκολλα και πώς θα γίνει το άνοιγμα με ασφάλεια, θα ανακοινωθούν προς το τέλος της εβδομάδας από τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη.

Γ. ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ: Η Τουρκία επιμένει στη λογική των προκλητικών δηλώσεων και ενεργειών, όπως με φωτεινή επιγραφή έξω από την Αγία Σοφία. Υπάρχει το περιβάλλον για μια συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν σύντομα, ίσως στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Κύριε Ευγενίδη, δεν έχω κάτι νεότερο, επί του ενδεχομένου αυτής της συνάντησης.

ΣΠ. ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Η Κυβέρνηση είναι κατά των παρατεταμένων σπουδών και των διδακτορικών, όπως ανέφερε ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Ο κ. Πατέλης διευκρίνισε τι εννοούσε και ζήτησε συγγνώμη. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο επ’ αυτού.

ΣΠ. ΣΙΔΕΡΗΣ: Κυρία Εκπρόσωπε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ECDC, η Ελλάδα βρίσκεται έξι μονάδες πίσω από τον μέσο όρο των εμβολιασμών στην Ε.Ε.. Με ποια στοιχεία λέτε ότι βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Είναι στοιχεία και από το Our World in data και από άλλες στατιστικές. Και εξαρτάται, βέβαια, ποιον παρανομαστή χρησιμοποιεί κάποιος.

ΧΡ. ΚΟΣΕΛΟΓΛΟΥ: Θα υποβάλλονται σε τεστ όλοι οι ξένοι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Τα πρωτόκολλα, όπως σας είπα αναλυτικά, θα ανακοινωθούν από τον Υπουργό Τουρισμού.

Σ. ΡΙΣΤΟΦΣΚΑ: Είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον ομόλογό του από την Βόρεια Μακεδονία, ο οποίος την Πέμπτη θα είναι στην Αθήνα για το Forum των Δελφών; Αν ναι, ποια θα είναι τα θέματα στη συνάντηση;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Ναι, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον κ. Ζaef την Πέμπτη, προφανώς διμερής συνεργασία και η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, βρίσκονται στην ατζέντα.

ΣΤ. ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΥ: Οι υπερτοπικές μετακινήσεις θα απελευθερωθούν πλήρως; Τι σχεδιάζετε;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Όλες αυτές οι λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν. Θα αξιολογηθεί τι πρέπει να γίνει. Αυτό αφορά και τη χρήση των SMS και το ενδεχόμενο διεύρυνσης του ωραρίου κυκλοφορίας. Ανακοινώσεις θα γίνουν την Τετάρτη.

Γ. ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ: Η κυρία Αχτσιόγλου δεν ανακάλεσε τη δήλωσή της, που προκάλεσε την αντίδρασή σας το Σαββατοκύριακο. Υπάρχει κάποιο σχόλιο επ’  αυτού;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Τα έχει πει όλα η κυρία Αχτσιόγλου και άλλοι πρώην Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, που φαίνεται ότι όταν μιλούν, ενδεχομένως σε πιο οικείο ακροατήριο, λένε αυτά που πραγματικά πιστεύουν. Η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά ή, εν πάση περιπτώσει, για τον ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ κυνική δήλωση που, όμως, αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που όλο το προηγούμενο διάστημα υπέσκαπτε και υπονόμευε την εθνική προσπάθεια, άλλοτε καλώντας σε πορείες -σπάνια καλώντας σε τήρηση των μέτρων- και δείχνοντας ότι μύχιος πόθος του ήταν η καταστροφή και πάντως η μη επιτυχία της χώρας.

Γ. ΣΚΙΤΖΗ: Υπάρχει δυνατότητα η Ελλάδα να παράξει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού; Έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με εταιρείες για παραγωγή εμβολίου στη χώρα μας;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Οι ίδιοι οι φαρμακοβιομήχανοι είχαν δηλώσει ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα.

Ν. ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ: Θα διατηρηθούν και ως πότε τα SMS;

ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Έχει απαντηθεί. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις εντός της εβδομάδας.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr