Τρέχων Άρθρο
Εκδήλωση προώθησης Ελληνικών κρασιών «taste of Greece» στη Νέα Υόρκη

Εκδήλωση προώθησης Ελληνικών κρασιών «taste of Greece» στη Νέα Υόρκη

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18.5.2016, η εκδήλωση οινογνωσίας και γευσιγνωσίας «TasteofGreece», στον πολυχώρο CityWinery του Soho της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για τη δεύτερη, ετήσια, εκδήλωση που οργανώνεται από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου, υπό την αιγίδα του Γραφείου ΟΕΥ Νέας Υόρκης.

Στη εκδήλωση συμμετείχαν 48 οινοποιεία από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, με 400 περίπου ετικέτες κρασιού και 7 ελληνικά εστιατόρια της Νέας Υόρκης τα οποία πρόσφεραν ελληνικό φαγητό που συνόδευε κατάλληλα τα κρασιά που παρουσιάστηκαν. Την ελληνική εμπειρία της εκδήλωσης συμπλήρωσε η ζωντανή ελληνική μουσική. Τη γευσιγνωσία κρασιού πλαισίωναν εκπρόσωποι των οινοποιείων που ενημέρωναν το κοινό για τις γηγενείς ποικιλίες αμπέλου της Ελλάδας, την ιστορία του ελληνικού κρασιού και για την ποιότητα των κρασιών τους.

Η ανταπόκριση του κοινού, στην πλειοψηφία του νεανικό, υπήρξε μεγάλη και κατά την έναρξη της εκδήλωσης δημιουργήθηκαν ουρές έξω από τον χώρο της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, o επικεφαλής του Γραφείου ΟΕΥ Νέας Υόρκης, κ. Απόστολος Ντιγκμπασάνης και ο κ. Βασίλειος Λιβέρης, ο συντάκτης του εγγράφου και η υπογράφουσα.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr