Τρέχων Άρθρο
Δήλωση , για τη διάψευση των ισχυρισμών του κ. Τσίπρα για υπερκέρδη 1,4 δισ.(24/3/22)

Δήλωση , για τη διάψευση των ισχυρισμών του κ. Τσίπρα για υπερκέρδη 1,4 δισ.(24/3/22)

Δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, για τη διάψευση των ισχυρισμών του κ. Τσίπρα για υπερκέρδη 1,4 δισ.:

«Η ΡΑΕ, την οποία επικαλείται διαρκώς ο ΣΥΡΙΖΑ, με επίσημη ανακοίνωσή της, πριν από λίγο, διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του κ. Τσίπρα και του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι με περισσό θράσος δήλωναν τις τελευταίες 24 ώρες πως η ΡΑΕ έχει τάχα δώσει στοιχεία στην Κυβέρνηση για “ουρανοκατέβατα κέρδη” ύψους 1,4 δισ. ευρώ και πως η Κυβέρνηση τα αγνοεί καλύπτοντας την αισχροκέρδεια.

 Η ΡΑΕ δηλώνει ρητά ότι “βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης λήψης και επαλήθευσης των στοιχείων”, ώστε, μετά την οριστικοποίηση της μεθοδολογίας, να προχωρήσει στην “ανάλυση και τον προσδιορισμό των ποσών”. Κανένα ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχει στο χρόνο και στη δύναμη της αλήθειας. Μετά την ανακοίνωση της ΡΑΕ, ο κ. Τσίπρας είναι ηθικά και πολιτικά έκθετος. Οφείλει άμεσα να ανασκευάσει και να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, τον οποίο και προσπάθησε για ακόμη μια φορά να εξαπατήσει από βήματος Κοινοβουλίου. 

 Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, στο 90% των υπερκερδών, θα μπει έκτακτη φορολόγηση και θα επιστραφεί στον κρατικό Προϋπολογισμό προκειμένου να ενισχυθεί και άλλο η κοινωνία. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ λαϊκίζει ασύστολα και ψεύδεται απροκάλυπτα, η Κυβέρνηση θα βρίσκεται με πράξεις, με κάθε μέτρο που είναι δυνατόν, δίπλα στους πολίτες».

 

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr