Τρέχων Άρθρο
Δέκα σχολεία του κόσμου ενώνουν τις φωνές τους για την Ελλάδα

Δέκα σχολεία του κόσμου ενώνουν τις φωνές τους για την Ελλάδα

Το Ελληνικό Σχολείο Βουκουρεστίου «ΑΘΗΝΑ», ξεκίνησε μία τεράστια προσπάθεια σύνθεσης ενός τραγουδιού για την Ελλάδα. Η πρωτοβουλία ανήκει στους μαθητές και μαθήτριες της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του δημοτικού και την δασκάλα τους, κυρία Βάσω Μπασίνα.

Απώτερος στόχος, η σύνθεση ενός τραγουδιού, δημιουργία αποκλειστικά και μόνο μαθητών Ελληνικών Σχολείων της Ελλάδας και Εξωτερικού που στοχεύει στην συνεργασία και αλληλεγγύη μαθητών από κάθε γωνιά της γης και την κοινή μελωδική έκφραση της αγάπης τους για την Ελλάδα. Το δύσκολο αυτό ταξίδι, ξεκίνησε από το δικό μας σχολείο όπου οι δικοί μας μαθητές έγραψαν ήδη την πρώτη στροφή και συνεχίστηκε προς όλες τις ηπείρους με ενδιάμεσους σταθμούς Ελληνικά Σχολεία του Εξωτερικού.

Σε κάθε σταθμό, το ποίημα μεγάλωνε με μία ακόμα στροφή, δημιουργία των παιδιών Ελληνικών Σχολείων από την Ελλάδα, την Νότιο Αφρική, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, τη Βενεζουέλα, το Κατάρ και την Αυστραλία. Τελικός σταθμός, το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας.

Αν για πολλούς φαντάζει δύσκολο, προς μεγάλη χαρά όλων, το τραγούδι όχι μόνο ολοκληρώθηκε αλλά βρίσκεται και στον τελικό σταθμό του, το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας όπου ο καθηγητής της μουσικής, Νίκος Ντόνας, έχει αναλάβει την σύνθεση της μουσικής. Το τραγούδι βρίσκεται στην διαδικασία της τελικής ολοκλήρωσης του και πολύ σύντομα θα τραγουδηθεί από όλα τα παιδιά και από όλα τα Ελληνικά Σχολεία που συμμετείχαν.

Οι μαθητές και καθηγητές των Ελληνικών Σχολείων που συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή: Ελληνικό Σχολείο Βουκουρεστίου «ΑΘΗΝΑ», Ρουμανία, Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού Κοζάνης, Ελλάδα, ΤΕΓ (Τμημα Ελληνικής Γλώσσας) Ντόχα, Κατάρ, «Τοσιτσαίο – Πρατσίκειο» Δ.Σ Ελληνικής Κοινότητας, Σχολείο Ελληνικής Κοινότητας Βαλένσιας, Βενεζουέλα, ΣχολείοOakleighGrammar, Μελβούρνη Αυστραλίας, Σχολεία «Αριστοτέλης» – Ελληνική Κοινότητα Τορόντο, «Ελληνική Σχολή Ζήνων» Μελβούρνη, Αυστραλία, Νηπιαγωγείο Σχολής Σαχέτι Γιοχάνεσμπουρκ,N. Αφρική, Αρχιμήδειος Ακαδημία Μαϊάμι, ΗΠΑ, Αλεξανδρείας, Αιγύπτος, Καναδάς.

Link για τραγούδι: https://www.youtube.com/watch?v=ekJPf_lBPh8

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr