Τρέχων Άρθρο
Απολογιστική ημερίδα για τα σεμινάρια επιμόρφωσης animation και videogames

Απολογιστική ημερίδα για τα σεμινάρια επιμόρφωσης animation και videogames

Την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019, στις 12:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ) (Φραγκούδη 11 & Αλ. Πάντου, Καλλιθέα), θα πραγματοποιηθεί η απολογιστική ημερίδα με τίτλο «Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Σύρος: Εκπαιδευτικά σεμινάρια στον τομέα του ψηφιακού παιχνιδιού και των κινούμενων σχεδίων». Πρόκειται για μια κοινή δράση του ΥΨΗΠΤΕ και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η ανάπτυξη ψηφιακών παιχνιδιών και η εκμάθηση δημιουργίας ταινιών κινουμένων σχεδίων, αποτέλεσαν τους τομείς ψηφιακής καινοτομίας πάνω στους οποίους το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εργάστηκαν από κοινού, προκειμένου να σχεδιάσουν και να οργανώσουν βραχυπρόθεσμα προγράμματα επιμόρφωσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα προγράμματα με τίτλο «Ανάπτυξη Ψηφιακών Παιχνιδιών» και «Η Τέχνη της Εμψύχωσης (Animation)» υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους (2018) σε στενή συνεργασία με τρία πανεπιστήμια και συγκεκριμένα του Παντείου Πανεπιστημίου, της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Μονάδα Σύρου). Πρόκειται για εκπαιδευτικά σεμινάρια διάρκειας 50ωρών το καθένα, με θεωρητικό και πρακτικό προσανατολισμό και με εκπαιδευτές, ακαδημαϊκούς, ερευνητές αλλά και ειδικούς επαγγελματίες.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα γίνει αξιολόγηση των προγραμμάτων και θα παρουσιαστούν οι εργασίες των εκπαιδευόμενων.

Εναρκτήριο χαιρετισμό θα κάνει ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος και ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς Παυσανίας Παπαγεωργίου, ενώ μετά το πέρας της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για τους νέους δημιουργούς οπτικοακουστικών μέσων.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της ημερίδας

Η είσοδος είναι ελεύθερη

—-

Πρόγραμμα

12:00- 12:20 Χαιρετισμοί

12:20- 13:20 | Παρουσίαση του προγράμματος game development
Ομιλητές:
– Γ. Σκαρπέλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Οπτικών Σπουδών, Πάντειο Πανεπιστήμιο
– Κ. Καρπούζης, Διευθυντής Ερευνών στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) (Πολυτεχνείο)
– Π. Ιωσηφέλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Σεναρίου, Τμήμα Κινηματογράφου, Σχολή Καλών Τεχνών(Θεσσαλονίκη),
– Σ. Βοσινάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προίόντων και Συστημάτων (Σύρος)

13:20- 13:30 Διάλειμμα

13:30 -14:30 | Παρουσίαση του προγράμματος animation

Ομιλητές:
– Β. Μπέτσου Επίκουρη Καθηγήτρια Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών
– Π. Ιωσηφέλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Σεναρίου, Τμήμα Κινηματογράφου, Σχολή Καλών Τεχνών(Θεσσαλονίκη)
– Π. Κυριακουλάκος, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προίόντων και Συστημάτων (Σύρος)

14:30 Βεβαιώσεις συμμετεχόντων και κοπή πίτας

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr