Τρέχων Άρθρο
“Ανοιχτή μέρα” σε Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κίνα – Παρουσίαση σε Κινέζους φοιτητές με θέμα το πνεύμα των αρχαίων Ο.Α.

“Ανοιχτή μέρα” σε Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κίνα – Παρουσίαση σε Κινέζους φοιτητές με θέμα το πνεύμα των αρχαίων Ο.Α.

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κίνα με την συνδρομή οικείου ΓΤΕ διοργάνωσε την περασμένη Πέμπτη 19 Μάιου στους χώρους της στο Πεκίνο ημερίδα με προσκεκλημένους φοιτητές των δύο κύριων πανεπιστημίων για θέματα αθλητισμού και φυσικής αγωγής της κινεζικής πρωτεύουσας, και θέμα “Το Πνεύμα των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων”. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Βασίλειος Κωστής σημειώνοντας την επικαιρότητα του θέματος  καθώς το έτος 2016 αποτελεί μια Ολυμπιακή χρονιά την οποία σηματοδότησε η προ ενός μηνός αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο προϊστάμενος του ΓΤΕ Πεκίνου παρουσίασε στην κινεζική γλώσσα στους φοιτητές (από το Τμήμα δημοσιογραφίας και αθλητικών ΜΜΕ του Beijing Sports University & Capital Sports University) το θέμα της φετινής “Ανοιχτής Ημέρας της Ελλάδας”  σημειώνοντας την πολυσχιδή του διάσταση, από επόψεως (α) των φιλοσοφικών ιδεών (μέσω της “μιμήσεως” και της προσπάθειας σύγκλισης των αθλητών, μέσω της έννοιας του “αγώνα”,  με το ιδεώδες των ηρώων αλλά και των θεών), (β) των σχέσεων μεταξύ ανθρώπων (θεατών και αθλούμενων), των σχέσεων του αθλητή-πολίτη με τις πόλεις-κράτη, και της σημασίας της ιδέας της Ολυμπιακής εκεχειρίας, καθώς και (γ) από την σκοπιά της πρόσληψης και εκπαίδευσης του σώματος.

Υπογράφων αναφέρθηκε στη συνάφεια της αρχαίας ελληνικής σκέψης, από την σκοπιά των παραπάνω επόψεων, με την κινεζική παράδοση και ειδικότερα την παραδοσιακή ταοϊστική φιλοσοφία, πολεμικές τέχνες και παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Της ημίωρης διάλεξης με την διάθεση έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού, ακολούθησε προβολή βίντεο  “Ο Ιπποκράτης στην Αρχαία Ολυμπία” (παραγωγή Ελληνικού Υπουργείου Υγείας και Ιδρύματος Αλεξ. Ωνάσης).

Φοιτητές συμμετείχαν στην συνέχεια σε συζήτηση και ενημερώθηκαν για θέματα σύγχρονης Ολυμπιακής Παιδείας (σπουδές επιπέδου Μ.Α. σε Παν/μιο Πελοποννήσου με την συνέργια της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, και εκπαιδευτικού τουρισμού στην Ελλάδα), καθώς και για διεθνούς εμβέλειας αθλητικές διοργανώσεις στην Ελλάδα σήμερα όπως ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας.

Οικεία Αρχή μερίμνησε επίσης για την διάθεση ροφημάτων, παροχή σχετικού ο/α εξοπλισμού, και Γραφείο ΕΟΤ Κίνας για την διάθεση δεκάδων τσαντών με ενημερωτικό, τουριστικού ενδιαφέροντος, υλικό.

Σύνολο παρουσίασης και πλάνα από την εκδήλωση έχουν αναρτηθεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ΓΤΕ Πεκίνου.

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr