Τρέχων Άρθρο
Αναβαθμισμένη η συμμετοχή της Ελλάδας στο World Mobile Congress στη Βαρκελώνη (26 Φεβρουαρίου-1 Μαρτίου)

Αναβαθμισμένη η συμμετοχή της Ελλάδας στο World Mobile Congress στη Βαρκελώνη (26 Φεβρουαρίου-1 Μαρτίου)

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κ. Λευτέρη Κρέτσου, του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Στέλιου Ράλλη, και του Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Παναγιώτη Αθανασιάδη, πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του περιπτέρου της ελληνικής αποστολής, για το Mobile World Congress 2018 (#MWC18).

Η φετινή ελληνική παρουσία είναι αναβαθμισμένη με δύο Εθνικά Περίπτερα, ένα στον κεντρικό χώρο της έκθεσης και ένα στο χώρο των νεοφυών επιχειρήσεων «4 Years From Now» (4YFN). Για 6η συνεχόμενη χρονιά συμμετέχουν 33 εταιρείες και συλλογικοί φορείς επιχειρήσεων από το χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας και επικοινωνίας, αλλά και συναφή ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, καθώς και οι δομές υποστήριξης της startup επιχειρηματικότητας.

Κατά τη διάρκεια των επίσημων εγκαινίων του ελληνικού περιπτέρου στο MWC18, o κ. Κρέτσοςαναφέρθηκε, στην σημασία της αναβαθμισμένης ελληνικής συμμετοχής στη μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακών τεχνολογιών στην Ευρώπη και μια από τις μεγαλύτερες διεθνώς. Παράλληλα, επισήμανε ότι «αποτελεί ένα βήμα αισιοδοξίας το γεγονός ότι μια χώρα μπορεί να απορροφήσει νέες ψηφιακές τεχνολογίες και να τις δίνει πίσω στους πολίτες με την μορφή εφαρμογών και χρήσιμων υπηρεσιών».

Ο κ. Ράλλης τόνισε από την πλευρά του ότι «η συμμετοχή της χώρας μας σε αυτήν την τόσο σημαντική διεθνή έκθεση ψηφιακών τεχνολογιών, αποδεικνύει ότι η Ελλάδα δεν χαρακτηρίζεται πλέον από την κρίση και την ανασφάλεια, αλλά από εξωστρέφεια και καινοτομία». Ο ίδιος ανέφερε, επίσης, πως η Ελλάδα «έχει πλέον διαμορφώσει μια συνεκτική ψηφιακή εθνική στρατηγική στον τομέα της ψηφιακής πολιτικής, έχοντας συνεργαστεί με τους θεσμούς, στηρίζοντας ταυτόχρονα τις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο τομέα αυτό».

Ο κ. Αθανασιάδης δήλωσε ότι «η περιφέρεια Αττικής  παρουσιάζει φέτος την ολοκληρωμένη πλατφόρμα ψηφιακής ενημέρωσης και εξυπηρέτησης για τον πολίτη και τις επιχειρήσεις που τους διευκολύνει ιδιαίτερα στις καθημερινές επικοινωνίες με την περιφέρεια».

Η ελληνική συμμετοχή  συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το Enterprise Greece και τον ΣΕΚΕΕ, με την υποστήριξη του ΣΕΠΕ και του Corallia και την υποστήριξη της ΕΕΚΤ, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας και της προσέλκυσης επενδύσεων για τον κλάδο της τεχνολογίας  και περιλαμβάνει τη συμμετοχή στις μεγαλύτερες διεθνείς εκδηλώσεις. Η ελληνική συμμετοχή τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της ΓΓΕΤ, ενώ βασικοί χορηγοί του σπουδαίου αυτού εγχειρήματος για την ελληνική εξωστρέφεια είναι η Eurobank και η Samsung.

Ο ΓΓ Ενημέρωσης & Επικοινωνίας Λ. Κρέτσος, ο ΓΓ Ψηφιακής Πολιτικής Στ. Ράλλης και στη μέση ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΚΕΕ, κ. Γ. Κωτσής-Γιανναράκης
Τρεις ελληνικές ομάδες game developers συμμετέχουν στην πλατφόρμα 4 Years From Now στο πλαίσιο του World Mobile Congress 2018
Ο ΓΓ Ενημέρωσης & Επικοινωνίας επισκέφθηκε τα περίπτερα των ελληνικών ομάδων στην πλατφόρμα 4YFN

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr