Τρέχων Άρθρο
Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας

Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας έχει ιδιαίτερη σημασία ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης των ευρωεκλογών, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Η ελευθεροτυπία, έννοια και αξία κομβική για τη δημοκρατία, υπονομεύεται καθημερινά από πρακτικές όπως τα fake news, η λογοκρισία, ή ο λεγόμενος «κίτρινος τύπος» τόσο στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις ψηφιακές πλατφόρμες. 

Η προστασία του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, η τήρηση της δεοντολογίας και η διαφύλαξη της ανεξαρτησίας, της πολυφωνίας και του πλουραλισμού αποτελεί πρώτιστο καθήκον όλων των εμπλεκόμενων φορέων στον κλάδο των ΜΜΕ. Την ίδια στιγμή, θα πρέπει να καταστεί σαφές πως η ποιότητα της ενημέρωσης είναι άμεσα συνυφασμένη με τις συνθήκες εργασίας εντός των οποίων καλούνται να ασκήσουν τον ρόλο τους οι εργαζόμενοι του Τύπου. 

Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης στέκεται στο πλάι όλων των εργαζόμενων στον χώρο του Τύπου. Η επικείμενη υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης, τα μέτρα στήριξης του Τύπου που ανακοινώθηκαν πρόσφατα αλλά και η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών θα αποτελέσουν σημαντικά εργαλεία για την αναβάθμιση της ενημέρωσης και τη βελτίωση της θέσης των εργαζόμενων. 

 

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr