Τρέχων Άρθρο
Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ ΕΡΤ Α.Ε. και TV5 Monde

Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ ΕΡΤ Α.Ε. και TV5 Monde

Στο πλαίσιο της ευρύτερης ελληνογαλλικής συνεργασίας στους τομείς της επικοινωνίας, του πολιτισμού και της παιδείας, την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 στις 10:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας η υπογραφή δύο σημαντικών συμβάσεων συνεργασίας μεταξύ της ΕΡΤ Α.Ε. και του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου TV5 Monde, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης  και Επικοινωνίας κ. Λευτέρη Κρέτσου. Την τελετή τίμησαν με τη συμμετοχή τους οι Πρέσβεις της Γαλλίας, του Καναδά και της Ελβετίας, Πολιτιστικοί Ακόλουθοι γαλλόφωνων Πρεσβειών, καθώς και αρκετοί εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων και μορφωτικών ιδρυμάτων, όπως το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Φεστιβάλ Δράμας.
Το TV5 Monde είναι διεθνής γαλλόφωνος δημόσιος τηλεοπτικός σταθμός με έδρα τη Γαλλία, στο Παρίσι. Ιδρύθηκε το 1984 ως κοινοπραξία από πέντε δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς (τρεις γαλλικούς, έναν ελβετικό και έναν βελγικό) και εκπέμπει ανά τον κόσμο όλο το 24ωρο σε παραπάνω από 207 εκατομμύρια νοικοκυριά και σε περισσότερες από 200 χώρες ανά τον κόσμο, κάτι που το καθιστά το δεύτερο μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο παγκοσμίως. Το TV5 Monde μεταδίδεται στην Ελλάδα επίγεια ψηφιακά, και δορυφορικά μέσω της πλατφόρμας της ΕΡΤ.

Η έναρξη της τελετής σηματοδοτήθηκε από τον χαιρετισμό του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λευτέρη Κρέτσου στους προσκεκλημένους. Ο κ. Κρέτσος εξήρε την αγαστή συνεργασία Ελλάδας και Γαλλίας στους τομείς της επικοινωνίας και του πολιτισμού οι οποίοι ενδυναμώθηκαν περαιτέρω σήμερα με τη σύναψη των δύο Συμβάσεων Συνεργασίας ΕΡΤ Α.Ε.- TV5 Monde. Ο Γενικός Διευθυντής του TV5 Monde κ. Yves Bigot παίρνοντας τον λόγο αναφέρθηκε στην εποικοδομητική συνάντηση που είχε λίγους μήνες πριν με τον κ. Κρέτσο στο Παρίσι, όπου τόνισαν τα κοινά σημεία, τα οράματα και τις πεποιθήσεις των δύο λαών. Με τη σειρά του ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Διονύσης Τσακνής εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο σημαντικών τηλεοπτικών φορέων.
Μετά το πέρας της τελετής υπογραφής των δύο Συμβάσεων, ο κ. Yves Bigot προέβη σε δηλώσεις στην εβδομαδιαία έκδοση του δελτίου Grèce Hebdo της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (www.grecehebdo.gr), και στη συνέχεια μετέβη στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ για μία σύντομη ξενάγηση και την παραχώρηση συνέντευξης (www.ert.gr).

Eπισημαίνεται η σπουδαιότητα της σύναψης των δύο συμφωνιών, οι οποίες προάγουν την ανταλλαγή ποιοτικών τηλεοπτικών εκπομπών, διαδικτυακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας, προώθησης της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού τουρισμού, και την εν γένει αμοιβαία προβολή της σύγχρονης εικόνας των δύο χωρών.

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr