Τρέχων Άρθρο
Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Γ.Γ.Ε.Ε. και του Κ.Ε.Θ.Ι.

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Γ.Γ.Ε.Ε. και του Κ.Ε.Θ.Ι.

Σε θερμό κλίμα υπεγράφη την Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας. Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κ. Ελευθέριος Κρέτσος, και η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, κα. Ειρήνη – Ελένη Αγαθοπούλου.

Τα συμβαλλόμενα μέρη αναγνωρίζουν τον καθοριστικό ρόλο των ΜΜΕ στη διαμόρφωση των απόψεων, στάσεων και προκαταλήψεων της κοινωνίας για τους έμφυλους ρόλους. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνούν – μεταξύ άλλων – στην ανάπτυξη συνεργασίας προς την κατεύθυνση σχεδιασμού ενεργειών για την προώθηση της ισότητας των φύλων και την άρση των στερεοτύπων στα ΜΜΕ, στην καταγραφή προτάσεων και την πραγματοποίηση θεσμικών παρεμβάσεων για την πρόληψη και την καταπολέμηση της αναπαραγωγής σεξιστικών μηνυμάτων και την προστασία του σεβασμού της αξιοπρέπειας του ατόμου ανεξαρτήτως φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

Παράλληλα, δεσμεύονται για την από κοινού διοργάνωση ενεργειών δημοσιότητας για την ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών στο πεδίο των ΜΜΕ, καθώς και του ευρύτερου κοινού σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης σεξιστικών συμπεριφορών, καθώς και για την ανάπτυξη συνεργασίας για τη διοργάνωση επιμορφωτικών δράσεων από το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας για το θεματικό πεδίο «Φύλο και ΜΜΕ» .

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr