Τρέχων Άρθρο
Με το Βλέμμα στραμμένο στο Μέλλον

Με το Βλέμμα στραμμένο στο Μέλλον

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στις 22 Φεβρουαρίου 2017, εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, με κεντρικούς άξονες την πρώτη προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον» και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και των Ελληνικών Κοινοτήτων Αλεξανδρείας και Καΐρου.

Την εκδήλωση, στην οποία κατεγράφη πολύ μεγάλη προσέλευση κοινού – παρέστησαν εκπρόσωποι και μέλη ομογενειακών οργανώσεων της Αιγύπτου, δημοσιογράφοι και μέλη δημοσιογραφικών ενώσεων και έγκριτων ΜΜΕ, ακαδημαϊκοί κ.α. – άνοιξε ο ΓΓ Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, κ. Λευτέρης Κρέτσος, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και τονίζοντας το ρόλο του ομογενειακού και, ιδιαιτέρως του αιγυπτιώτη, ελληνόφωνου τύπου για τη διάσωση και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, κ. Τέρενς Κουίκ, αναδεικνύοντας τη σημαντική θέση των Ελληνικών Κοινοτήτων Αλεξανδρείας και Καΐρου μεταξύ των ελληνικών παροικιακών οργανώσεων ανά τον κόσμο και τονίζοντας τη σημασία των ελληνο-αιγυπτιακών σχέσεων στην ΝΑ Μεσόγειο αλλά και την αξία του μνημονίου συνεργασίας για την προώθηση των δύο πολιτισμών.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Αμανατίδη, ο οποίος στάθηκε ιδιαιτέρως στους δεσμούς φιλίας των δύο λαών, στη συνεχή αλληλεπίδραση στο χώρο του πολιτισμού, στη χρηματοδότηση και τη στήριξη του ελληνικού Υπουργείοy Εξωτερικών στη νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και κυρίως στην τριμερή Διάσκεψη Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου που, εσχάτως, σφυρηλατεί περαιτέρω τους δεσμούς των χωρών μας.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης: εκ μέρους του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, κ. Πάνου Καμμένου, η κα Τσατσαρώνη-Βλαχάκη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουϊνέας κ. Γεώργιος, Υπέρτιμος και Έξαρχος Παραθαλασσίας Αφρικής, Εκπρόσωπος Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, κ. Κων/νος Τσουκαλάς ενώ κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, κ. Χρήστος Καβαλής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και: ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Ζουράρις, ο Αναπληρωτής Γεν. Δ/ντης της ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού, κ. Δημήτριος Πλευράκης, ο Ειδικός Γραμματέας Επικοινωνιακού Σχεδιασμού Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής, κ.Γιώργος Φλωρεντής, η Α.Ε. Πρέσβυς Αιγύπτου κ. Farid Monib και ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Αιγύπτου στην Αθήνα, Dr Hussein.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr