Τρέχων Άρθρο
Βγαίνοντας από την Ελλάδα της Κρίσης – Νέοι Έλληνες Συγγραφείς

Βγαίνοντας από την Ελλάδα της Κρίσης – Νέοι Έλληνες Συγγραφείς

Η αγγλόγλωσση ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας – Greek News Agenda / Reading Greece – σας προσκαλεί σε εκδήλωση / συζήτηση με νέους Έλληνες πεζογράφους και ποιητές για τους τρόπους που η ελληνική λογοτεχνία μπορεί να προωθηθεί στην Αγγλική γλώσσα.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι συγγραφείς: Χρήστος Αρμάντο Γκέζος, Νίκος Ερηνάκης, Χρήστος Οικονόμου και Θωμάς Τσαλαπάτης, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η συγγραφέας Κατερίνα Μαλακατέ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο βιβλιοπωλείο Booktalks (Αρτέμιδος 47 & Αγίου Αλεξάνδρου 58, Παλαιό Φάληρο), την Τετάρτη 1/3/2017, 19:30.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ακολουθήσετε την εκδήλωση στο Facebook: Βγαίνοντας από την Ελλάδα της Κρίσης- Νέοι Συγγραφείς

*Το Reading Greece αποτελεί το νέο project της ΓΓΕΕ για την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό, και φιλοξενεί μια σειρά συνεντεύξεων με τη νέα γενιά Ελλήνων συγγραφέων που έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον των ξένων αναγνωστών και μεταφράζονται συνεχώς σε ξένες γλώσσες. Επιπλέον, παρουσιάζει μεταφραστές, εκδότες και λοιπά ενδιαφερόμενα μέλη της ελληνικής αγοράς βιβλίου, ενώ καλύπτει θέματα όπως οι δυνατότητες και οι προοπτικές της ελληνικής λογοτεχνίας, οι τρέχουσες τάσεις του βιβλίου στην Ελλάδα και πώς η λογοτεχνία αντιμετωπίζει την τρέχουσα κρίση στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Το Reading Greece αποτελεί μέρος του Greek News Agenda, της διαδικτυακής αγγλόγλωσσης πλατφόρμας της Γραμματείας, που στοχεύει στην προώθηση μιας σύγχρονης αντίληψης για την Ελλάδα και την παραγωγή προστιθέμενης αξίας στο nation branding της χώρας. Η πλατφόρμα προσφέρει ειδήσεις, άρθρα γνώμης, αναλύσεις και άρθρα που αναδεικνύουν τις πολιτικές, οικονομικές, επιχειρηματικές, κοινωνικές και πολιτιστικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr