Τρέχων Άρθρο
Συνέντευξη τύπου του Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λ. Κρέτσου στο ραδιοσταθμό “Στο κόκκινο” 105,5

Συνέντευξη τύπου του Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λ. Κρέτσου στο ραδιοσταθμό “Στο κόκκινο” 105,5

Για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, το σχετικό νομοσχέδιο και τη διαδικασία, μίλησε ο Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, στην εκπομπή “Φυλή των Φίλων” του Κώστα Αρβανίτη, στο ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο”.

Ο Λευτέρης Κρέτσος απηύθυνε έκκληση στη ΝΔ να πάψει να αντιπολιτεύεται με αντισυνταγματικές μεθόδους και να προστατεύσει τις Ανεξάρτητες Αρχές: “Η κονωνία θέλει διαφάνεια και τους καναλάρχες να πληρώνουν και αυτοί τους φόρους”, είπε. Υπογράμμισε, μάλιστα ότι η διαδικασία αδειοδότησης θα περάσει απο την βουλή, εάν δεν καταλήξει η Διάσκεψη των Προέδρων στα άτομα που θ’ απαρτήσουν το νέο ΕΣΡ.

Με την τροπολογία που ήρθε στην βουλή την προηγούμενη εβδομάδα έπεσαν οι μάσκες”, σημείωσε ο κ. Κρέτσος. “Μέχρι τότε μας κατηγορούσαν ότι ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ασκεί το έργο του με πρακτικές Β. Κορέας και πως δεν μπορεί ένας υπουργός να αποφασίζει για τις τηλεοπτικές άδειες”, συμπλήρωσε. “Η τροπολογία που καταθέσαμε την προηγούμενη Παρασκευή ορίζει πως η βουλή θα ψηφίζει για τις τηλεοπτικές άδειες και όχι μόνο ένας Υπουργός”.

Χαρακτήρισε ως απαράδεκτες τις πρακτικές της ΝΔ, η οποία θέλει να μπλοκάρει νόμο του κράτους, που εδώ και τρεις μήνες έχει ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή. “Είναι θέμα δημοκρατίας να υπάρχουν βιώσιμα σχήματα στα ΜΜΕ, πολλά μιντιακά καθεστώτα έχουν επιβιώσει εξαιτίας της «γκρίζας» συνεργασίας τους με τις τράπεζες”, είπε.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, εδώ:

Πηγή: Στο Κόκκινο

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr